Urbanus (De Stripheld) / De Ronde Van Urbanus (Urbanusfietsroute)

De Ronde Van Urbanus
(Urbanusfietsroute)
Speelse gezindsfietstocht in Lokeren

De speels bewegwijzerde gezindsfietsroute 'De Ronde Van Urbanus' loopt 30 kilometer over de groene fietswegen van het Fietsroutenetwerk Waasland. Af en toe wordt er een ommetje gemaakt om meer te weten te komen over onze schalkse stripheld. 'De Ronde van Urbanus' doet de vele mooie plaatsjes aan die ook Urbanus in zijn 133ste strip 'Lokerse Paardenworsten' konden bekoren.

Urbanusfietsroute

Grappige bordjes wijzen je de weg. Bovendien maak je kennis met de geboortestreek van de tekenaar, Willy Linthout. Aandachtige Urbanusstripfanaten komen onderweg verscheidene locaties - en wie weet ook wel enkele dorpsfiguren - tegen die ze zeker zullen herkennen uit de stripreeks. Schrik niet als je plots Amedee de vlieg in je oor komt fluisteren dat het hoog tijd wordt om even halt te houden aan dat leuke cafeetje daar... Terwijl je geniet van een drankje, kan je de Urbanusspelletjesdoos uitproberen. Plezier verzekerd voor het hele gezin!

Urbanusfietsroute

Hoe bereik je de startplaats?
Het centrum van Lokeren is per auto gemakkelijk te bereiken via de E17 die Gent verbindt met Antwerpen.
In Lokeren passeren ook de spoorlijn Gent- Antwerpen. Het Lokerse treinstation ligt op 400 meter van de het infokantoor. (via de Stationsstraat).

Hoe fiets je de thematische fietsroute?
Deze tocht maakt gebruik van de fietsknooppunten langsheen het Fietsnetwerk Waasland. Volg gewoon de groenwitte bewegwijzering van knooppunt naar knooppunt, zoals aangegeven in de wegbeschrijving in de brochure (te koop bij de dienst Toerisme van de stad Lokeren). Op enkele punten wijkt de thematocht af van het netwerk. Volg in deze gevallen de beschrijving in de brochure en de bewegwijzeringbordjes van Urbanus.

Meer info via:
Toerisme Lokeren
Markt 2
9160 Lokeren
Tel: 09 / 340 94 74 of 09 / 340 94 75
http://www.lokeren.be/toerisme

Download de kaart als PDF (2018)
(ROUTEWIJZIGINGEN:
Trajectwijziging in het centrum van Lokeren tussen knooppunt 24 en 86. Download de pdf kaart van de route. Volg de bordjes De Ronde Van Urbanus op het traject dat afwijkt van het fietsnetwerk.)

Download de route als GPX (2018)
Wat is dit? Een GPX bestand kan je overzetten op een GPS.