Urbanus & De Fanfaar Inside 2015/16

Urbanus En De Fanfaar Inside


Miljaar!! Urbanus en de Fanfaar!!
Urbanus is welhaast aan zijn dertiende jeugd en vijfde carrièremove toe. Na succesvol komiek, acteur, duivenmelker en wisseltrofee maakt Urbanus nu faam als rock 'n roll artiest. Zijn liedjes van nu en weleer blijken het namelijk goed te doen als rockklassieker in de dop. Move over Robert Plant, Bono en die knakker van Metalica met die hoefijzersnor, hier komt Urbanus met de Fanfaar! Pinkpop ging in elk geval al plat!

Urbanus rockt met hipsterbaard.
Urbanus heeft al een hipsterbaard sinds zijn geboorte. We kennen de Belg natuurlijk van zijn films en cabaret en als uitvinder van stand-up comedy maar hij is daarnaast begenadigd liedjesschrijver. Die liedjes bracht hij voorheen dus voornamelijk alleen als onderdeel van zijn cabaretprogramma's, maar nu hoor je dus hits als Madammen met een Bontjas, Vaarwel Theo, Hittentit, Poesje Stoei en Als Moeder Zong in een onvervalste rockuitvoering. Er valt tussen het headbangen door natuurlijk genoeg te lachen want ook in zijn hoedanigheid als rockzanger heeft Urbanus de lach aan zijn gat hangen.

En de Fanfaar?
Daar kan je ook mee lachen. Maar het zijn vooral heel goede muzikantenen ze hebben dezelfde kleermaker als de mannen van Triggerfinger aan hun pakken te zien. Ze spelen eigenlijk veel te goed voor deze Vlaming,want een volbloed rockzanger is Urbanus niet, en een gewone zanger eigenlijk ook niet, maar samen met de ervaren muzikanten van rockband De Fanfaar kan hij deze gebreken ruimschoots goed maken door een show te brengen met one liners en Rock & Roll. De joelende en rondspringende menigte voor het podium is de peper in de kont die hem iedere keer tot het uiterste drijft. We gaan vanavond genieten van Vlamende Vlamingen in elk geval en er mag gewoon gelachen worden. Heerlijk toch? Hieronder zie je de held nog even met zijn eerste begeleidingsbandje. Het rockt inmiddels nog harder en ook zonder groen haar.

Zaterdag 21 november - Mezz (Breda)
http://www.mezz.nl

Zondag 13 december - Muziekcentrum De Bosuil (Weert)
http://www.debosuil.nl

Vrijdag 18 december - Effenaar (Eindhoven)
http://www.effenaar.nl

Zondag 27 december - Burgerweerhuis (Deventer)
http://burgerweeshuis.nl

Donderdag 21 januari - Ancienne Belgique (Brussel)
http://www.abconcerts.be

Deze optredens zijn in XL-formaat, m.a.w. langer dan de sets die op de festivals was te zien de afgelopen jaren.


Tourwebisode Inside Breda