Dit project is door de crisis van 2008 niet kunnen doorgaan. Op deze pagina hebben we zowat alle beschikbare info geplaatst.

Altijd Tevreeden
(La Toujours Contente)

Altijd Tevreeden (La Toujours Contente) speelt zich af in het Vlaamse dorpje Slentersletse in 1917.

De garagist en duivenmelker Armand Piston (Urbanus) tracht in het, door de Pruisen bezette, België te overleven. Hij is een groot bewonderaar van de Belgische autocoureur Camille Jenatzy, de eerste man ter wereld die met een voertuig sneller reed dan 100km/u. Armand Piston bouwt zijn eigen voertuig, La Toujours Contente.

Na een Pruisische aanslag op zijn garage belandt Armand bij het verzet. Samen met de verzetsvrouw Euridice Degand zal hij de vijand te lijf te gaan.

Altijd Tevreeden (La Toujours Contente)
(Altijd Tevreeden)

Een project / oorlogskomedie van
Frank Van Passel en Urbanus.Onderwerp : Urbanus gaat een nieuwe film maken! (Voorstelling, mei 2009, De Rode Loper)
In mei 2009 werd dat plan voorgesteld in aanwezigheid van de komiek en van regisseur Frank Van Passel. De twee kennen elkaar al langer, en hebben nu ook samen het scenario geschreven.
La Toujours Contente is een oorlogskomedie en de opnames waren gepland in het voorjaar van 2010.


Altijd Tevreeden (La Toujours Contente)
Projecttekening


De plannen

Het scenario werd geschreven door Urbanus en Frank Van Passel. De productie was in handen van productiehuis Caviar. Producenten Bert Hamelinck en Frank Van Passel streefde naar de lente van 2010 als ideale draaiperiode. De film zou dan eind 2010 in de bioscoopzalen te zien zijn geweest.


Altijd Tevreeden (La Toujours Contente)
Projecttekening
Onderwerp : Urbanus doet een oproep aan zijn jonge fans (Figuranten gezocht, oktober 2009, De Rode Loper)
Wie de komiek van dichtbij wil leren kennen, kan zowaar solliciteren voor een rol in zijn nieuwste film, Altijd Tevreeden! Het is tijdens deze oproep dat van de Franstalige titel is afgestapt.Onderwerp : Kindsterren in de maak (Auditie, januari 2010, De Rode Loper)
Het eeste weekend van 2010 is Altijd Tevreeden, de nieuwe film van Urbanus, van start gegaan. Nog niet met de opnames, maar wel met de audities voor de twee jonge hoofdacteurs uit de film. Speciaal daarvoor screenden de makers meer dan tweeduizend jonge kandidaten. De eerste zondag van 2010 kreeg een aantal van hen ook de kans om een filmscène te spelen, met meneer Urbanus zelf. Of zoals hij in de film heet: meneer Armand.


Door de financiële crisis van oktober 2008 is de financiering van de film nooit rondgekomen. Er was een budget van 4,5 miljoen euro nodig, ter vergelijking 'De Zaak Alzheimer' (2003) had een budget van 2,5 miljoen euro en 'Loft' (2008) 3,2 miljoen euro.