Willy Linthout kankervrij

Afgelopen week kreeg Willy Linthout het heuglijke nieuws dat hij kankervrij is. Het mag nu ook geweten zijn dat hij de voorbije maanden in behandeling was voor prostaatkanker. En daar is hij nu dus van af. Daar kikkert een mens van op en het vage plan om met de stripreeks Urbanus te stoppen na nummer 200 - zoals Urbanus afgelopen week in Humo liet optekenen - is weer van de baan.
Daarover vertelde Willy Linthout ons het volgende: "Ik kan je garanderen dat we niet stoppen bij album 200 (tenzij door onvoorziene omstandigheden). Eigenlijk ligt er nog niets echt vast, we hebben wat dat betreft geen nieuws te melden op het ogenblik! Door die kanker zag ik het wel even allemaal niet zitten, maar nu werk ik terug met plezier aan de strip. Ik heb trouwens zéér veel tijd om te tekenen momenteel. Er is toch niks te doen."
In maart verscheen Urbanus 188: De 1 Aprilvissers met een pagina van De Kiekeboes als openingspagina. Sinds woensdag is de negende Urbanus Omnibus te koop. In deze bundelingen, waarvan er jaarlijks eentje verschijnt, staan telkens vijf oudere Urbanus-verhalen. In Omnibus deel 9 staan de reguliere delen 41 tot 45, oftewel de verhalen De Dochter van Urbanus, De Depressie van Urbanus, Tomatenpuree, Een Knap Zwartje Is Ook Niet Mis en De Vettige Vampiers.
(Bron: stripspeciaalzaak.be)
(20 April 2020)