Urbain zaterdagavond opnieuw op één

In Urbain speelt Urbain Servranckx zichzelf, of liever: een uitvergrote versie van de mens Urbain en de artiest Urbanus en hoe die zich beweegt in zijn gezin en zijn professionele leven.

Urbains vrouw Nicole (Elise Bundervoet) vindt dat ze na 13 jaar loopbaanonderbreking lang genoeg vrouw aan de haard heeft gespeeld en voor de kinderen heeft gezorgd. Ze wil opnieuw gaan werken. Urbain gaat akkoord om bij te springen in het huishouden en voor hun zoon en dochter Josefien te zorgen. Urbain denkt dat hij dit moeiteloos zal kunnen combineren met zijn optredens, maar al van de eerste dag merkt hij dat de kinderen meer nodig hebben dan eten en drinken.

Op een beetje hulp van Mémé, zijn inwonende moeder (Chris Lomme), moet hij niet rekenen. Mémé is op haar leeftijd nog altijd een kokette vrouw en heeft haar eigen leven. Ze vindt dat Urbain maar zijn plan moet trekken.

Er komt extra druk op de ketel omdat Didier, Urbains schoonbroer en manager (Michaël Pas), bang is dat ‘zijn artiest’ het huishouden en optreden niet zal kunnen combineren. Hij vreest dat Urbain zijn carrière zal afbouwen. Dan verliest hij zijn job en moet hij echt gaan werken.

Kortom, er wordt langs alle kanten aan Urbain getrokken en dat terwijl hij eigenlijk maar één ding wil: rust. Om zijn doel te bereiken, smeedt hij allerlei plannetjes, waarbij hij vaak Didier betrekt. Didier laat zich gemakkelijk chanteren, want hij is nooit volwassen geworden.

Dat Didier ook een absolute kluns is met vrouwen blijkt wanneer de knappe Kiki (Sofie Van Moll) haar intrede doet in het gezin, als chauffeur van Urbain. Didier denkt dat hij bij haar kan scoren, maar Kiki is niet op haar mondje gevallen en zet hem al snel op zijn nummer. Het enige wat ze wil, is een job bij Urbanus, voorlopig althans. Wat ze echt wil, daar is ze nog lang niet achter. Het gezin heeft er meteen een zorgenkind bij.

Nicole, die Urbain van binnen en van buiten kent, doorziet vaak zijn plannetjes. Ze probeert alles in goede banen te leiden, maar slaagt daar meestal niet in. Het loopt meer dan eens in het in het honderd. Nicole heeft echter een geweldig gevoel voor humor en een groot hart. Ze kan niet anders dan Urbain keer op keer vergeven.

Gastrollen zijn er onder meer voor Guy Mortier, Hugo Van den Berghe, Hilde De Baerdemaecker, Jackie Dewaele, Gerd De Ley, Arnold Willems, Tom Van Bauwel en Alice Toen.

Vanaf zaterdag 4 september op één, omstreeks 20u40.

Meer info via de fansite:
http://www.urbanus.be/urbanus/tv/urbain/urbain.htm
(3 September 2010)