In deze nieuwsbrief:
- Urbanus In The Picture
- Willy Linthout signeert in Valkenswaard
- Geen Eisner Award voor Willy Linthout
- Twee unieke super luxe en oversized boeken in 2011
- Extra info in verband met de unieke boeken

Figuratiebedrijf zoekt figuranten

Figuratiebedrijf 'In The Picture' zoekt honderden figuranten in Vlaanderen en Nederland. Daarbij krijgen ze de hulp van Urbanus die op geheel eigen wijze een oproep lanceert. In een knotsgekke videoboodschap roept hij iedereen op tot figureren. Wie zich inschrijft maakt kans deel te nemen aan verschillende TV en filmproducties.
Meer info en het filmpje via de fansite:
http://www.urbanus.be/urbanus/tv/urbanusinthepicture.htm


Willy Linthout signeert in Valkenswaard

Op 28 en 29 augustus signeert Willy Linthout in Valkenswaard. Er bestaat de mogelijkheid om verschillende Urbanus-objecten te kopen (of zelfs originele !), neem hiervoor contact op met het Urbanus-kraam (zie bericht onderaan ivm de super luxe boeken voor 2011 voor contactgegevens).
Meer info over deze beurs via:
http://www.stripspektakel.nl/


Geen Eisner Award voor Willy Linthout

Het Comic-Con in San Diego ligt nu alweer enkele weken achter de rug. Voor de volledigheid melden we dat Willy Linthout zijn nominatie in de categorie beste vertaalde strip niet kon verzilveren. Die eer viel wel De Fotograaf te beurt. Walking Dead kreeg trouwens de prijs voor beste lopende serie.


Twee unieke super luxe en oversized boeken in 2011

De initiatiefnemers van de 'Linthout-box' kondigen voor komend jaar alvast een nieuw verrassend project aan, nl. zowel De Buljanus-Dreiging, als het enige echte Buljanus album (De Tonnetjesmelkers) in een super luxe en oversized formaat met originele platen! In tegenstelling tot de box kunnen de albums apart verkregen worden, al gaan de 'Tonnetjesmelkers'-albums (die op slechts 20 ex. met plaat is) in de eerste plaats naar de kopers van het andere album.
We hebben alvast de nodige plaats voor deze albums op de fansite voorzien en kijken uit naar het komende jaar.
Meer info via de fansite:
De Buljanus-Dreiging:
http://www.urbanus.be/stripheld/plaat/100.htm
Buljanus: De Tonnetjesmelkers:
http://www.urbanus.be/stripheld/plaat/buljanus.htm


Hieronder als afsluiter de mail van de initiatiefnemers van deze unieke albums (incl. contactgegevens):

Beste Stripliefhebber,

Na het grote succes van de Linthoutbox in 2009 met 4 boeken en originele pagina’s, mag ik vol trots melden dat we een nieuw zeer uniek project hebben met Urbanus boeken. Niet één, maar twee unieke Super Luxe en Oversized boeken zullen volgend jaar uit gaan komen.

Album 100 en Buljanus
Naast ‘Album 100’ (met originele plaat € 550,-) dat rond maart uit gaat komen, geven we in september volgend jaar ook ‘Buljanus’ uit (met originele plaat 699,-).

De oplage van Album 100 is 30. De oplage van Buljanus is 20. Beide zijn het Luxe boeken met originele plaat, genummerd en gesigneerd, met nieuwe cover!

Voorinschrijving
Aangezien we van Buljanus maar 20 exemplaren kunnen uitgeven werken we hiervoor met de volgende methode van inschrijving: indien je een Album 100 bestelt kun je je ook inschrijven voor Buljanus. De eerste 20 zijn de gelukkigen. Voorinschrijven zorgt bovendien voor een ander voordeel: je krijgt maar liefst € 100,- korting op het totaal bedrag. Je betaalt dus uiteindelijk € 1.150,- in plaats van € 1.250,- voor beide albums. Het gaan echt Prachtige uitgaven samen worden!

Inschrijven kan door middel van mail (zie onderaan). De inschrijving is pas definitief bij betaling van € 150,- voorinschrijving. Bestel je alleen Album 100 dan is deze voorinschrijving € 75,-. De bankgegevens ontvang je na je inschrijving per e-mail.

Extra leuk om te vermelden is dat we een speciale exclusieve ophaal middag organiseren met een hapje en een drankje. Met als speciale gast Willy Linthout! Album 100 kan dan opgehaald worden en natuurlijk nemen we de Urbanus kraam met ons mee. Deze middag zal ergens eind maart 2011 worden gehouden. Het Buljanus album zal in september bij een van de grote beurzen uitkomen.

Gespreide betaling
Enkele liefhebbers hebben de vorige keer aangegeven dat ze graag in enkele termijnen zouden willen betalen. Dat is na voorinschrijving voor beide albums mogelijk zonder additionele kosten. Het bedrag per termijn is € 250,- en je ontvangt telkens een herinnering aan het einde van die termijn.

Termijn 1 Eind december 2010
Termijn 2 Eind Maart 2011 (na ontvangst 2e termijn kun je Album 100 ophalen op de speciale middag)
Termijn 3 Eind Juni 2011
Termijn 4 Eind september 2011 (na ontvangst 4e termijn ontvang je Buljanus)

Uiteraard mag je ook gewoon per album betalen nadat de albums zijn verschenen!

Kortom, twee hele unieke uitgaven die van 2011 een heel bijzonder verzameljaar maken!

We kijken uit naar je inschrijving!

Peter van der Heijden
(p.vanderheijden@youropi.com)

PS 1) Naast de 20 respectievelijk 30 exemplaren verschijnen van elk boek ook twee exemplaren met covers. Set 1 bestaat uit de covers zoals ze gemaakt zijn voor de gewone uitgaven, set 2 uit de nieuw getekende covers voor deze uitgave! Mocht je interesse hebben hierin, hoor ik het graag!
PS 2) Mocht je geďnteresseerd zijn in andere boeken met plaat van Urbanus of originele tekeningen/platen/covers, informeer gerust, ik heb nog een aantal zaken op voorraad!
(25 Augutus 2010)