In deze nieuwsbrief:
- Urbanus Vertelt Kzoom (extra dik album), nu in de winkels
- Urbanusstrip 138. Ghostprutsers in de winkels
- Jommekes Bij De Vleet, weldra beschikbaar
- Urbanus Vertelt op ATV, samen met Dirk Stallaert
- Willy Linthout te gast bij ATV
- Urbanus donderdag in De Klas Van Frieda

Urbanus Vertelt Kzoom nu in de winkels

Sinds 5 april vertelt Urbanus dagelijks de grappen en grollen van Mieleke Melleke Mol en Plankgas en Plastronneke bij vtmKzoom. Daarom brengt Standaard Uitgeverij een uitgave van de leukste grappen van deze knotsgekke stripfiguren.
52 gags, geselecteerd door Urbanus en tekenaar Dirk Stallaert, worden afgewisseld met dolgedraaide spelletjes, doolhoven en puzzels, genoeg voor urenlang speel- en leesplezier. En als kers op de taart een korte blik achter de schermen.
Ontdek ook de gloednieuwe liedjesteksten en lees het interview van Mieleke en Melleke met de tekenaar Dirk Stallaert.
Meer info via de fansite:
http://www.urbanus.be/urbanusvertelt/urbanusverteltkzoom.htm


Urbanusstrip 138. Ghostprutsers nu in de winkels

Het gaat de foute kant op met Tollembeek! Eerst teistert Urbanus het dorp met zijn nieuwe pletwals, dan breekt er een spokenplaag uit en de stoppen van Pif de Zwif slaan ook flink door. Kunnen Urbanus en zijn Ghostprutsers de rust herstellen, of zorgen ze alleen maar voor extra tumult?
Meer info via de fansite:
http://www.urbanus.be/stripheld/gewone/138.htm


Jommekes Bij De Vleet, weldra beschikbaar

Jommekes bij de vleet is een op 300 exemplaren genummerd en gekartonneerd luxe-album met linnen rug, plus gesigneerde signeerkaart.
Dit hommagealbum aan Jef Nys en Jommeke verschijnt op 25 april op de Gentse Stripbeurs en kan daar opgehaald worden of opgestuurd worden.
Aan dit album werkte o.a. Urbanus, Willy Linthout, Dirk Stallaert, Luc Cromheecke en nog ontelbare andere stripmakers mee.
Bekijk de originele van Urbanus en Dirk Stallaert op de fansite.
Meer info via:
http://www.urbanus.be/linthout/extra/jommekesbijdevleet.htm
Extra info over het album en de stripbeurs via:
http://www.gentsestripbeurs.be


Urbanus Vertelt op ATV, samen met Dirk Stallaert

De stripreeks Urbanus vertelt wordt vanaf 5 april uitgezonden bij vtmKzoom. Mieleke Melleke Mol en Plankgas en Plastronneke maken niet meer alleen de wereld van de strips maar nu ook die van tv onveilig! Standaard Uitgeverij en vtmKzoom slaan de handen in elkaar. Vanaf 5 april worden de strips van Urbanus vertelt op het tv-scherm tot leven gebracht. Urbanus vertelt de verhalen van Mieleke Melleke Mol en Plankgas en Plastronneke vanuit een stripset. De beelden worden afgewisseld met geanimeerde fragmenten uit de stripverhalen. Het programma zal een ludieke begingeneriek krijgen waarvoor Urbanus de muziek gecomponeerd heeft, samen met Jean Blaute. Om dit te vieren verschijnt op 14 april een extra dikke uitgave van Urbanus Vertelt met coole gags en geflipte spelletjes. Op 12 mei ligt het 5e album van Urbanus vertelt in de winkels.
Herbekijk via:
http://www.atv.be/item/urbanus-vertelt


Willy Linthout te gast bij ATV

Een poosje geleden was Willy Linthout te gast in de ATV-studio, naar aanleiding van het verschijnen van de bundeling van Jaren Van De Olifant, nog steeds online te vinden op hun site.
Herbekijk dit via:
http://www.atv.be/item/willy-linthout-het-jaar-van-de-olifant


Urbanus donderdag in De Klas Van Frieda

De Klas Van Frieda is een laatavondquiz waarin Frieda Van Wijck vier bekende Vlamingen het tegen elkaar laat opnemen. Deelnemers donderdag zijn: Urbanus en Bea Van der Maat tegen Dirk Sterckx en Lieven Verstraete.
Paul D'Hoore geeft het vak 'beurs en beleggen'.
De Klas Van Frieda, 15 april op En (V.R.T.), om 22u10
Meer info via:
http://www.een.be
(14 April 2010)