In deze nieuwsbrief:
- Urbanus 137. Het Dilemma Van Cesar in de winkels
- Standaard Uitgeverij geeft 10 gesigneerde albums weg!
- Willy Linthout is verdienstelijke Lokeraar
- Piet Pienter en Bert Bibber herrijzen even (met Urbanus, enz)

Urbanus 137. Het Dilemma Van Cesar in de winkels

Sinds gisteren ligt de nieuwste Urbanusstrip in de winkels, Het Dilemma Van Cesar, het 137ste album.
Een historische gebeurtenis in de Urbanus-reeks: Cesar gaat werken! Meer nog, hij heeft zelfs twéé baantjes gevonden - maar daardoor krijgt hij het veel te druk. Zal hij kiezen voor zijn carrière als postzegelbevochtiger bij de seksshop, of gaat hij voor het voorzitterschap van de gehandicaptenbond? En zal Eufrazie haar droomkeuken kunnen kopen nu Cesar geld in het laatje brengt? En waarom lopen er in Tollembeek plots honden met handen op hun rug rond?
Meer info via de fansite:
http://www.urbanus.be/stripheld/gewone/137.htm


Standaard Uitgeverij geeft 10 gesigneerde albums weg!

Deelnemen kan tot en met 1 maart. Op 2 maart worden de winnaars bekendgemaakt.
Meer info via:
http://www.urbanusstrip.be/nl/wedstrijden/


Willy Linthout is verdienstelijke Lokeraar

Willy Linthout, de tekenaar en co-scenarist van de stripreeks Urbanus, kreeg van burgemeester Anthuenis zijn prijs als Verdienstelijke Lokeraar: een beeld van kunstenares Sofie Muller. Linthout kon het niet laten een paar leuke plaagstoten uit te delen.


Piet Pienter en Bert Bibber herrijzen even (met Urbanus, enz)

Striptekenaar Pom gaf uitzonderlijk toestemming aan Tom Bouden om zijn beroemde figuren Piet Pienter en Bert Bibber te laten herleven, in een hommagestrip.
Kuifje, Kwabbernoot, Tante Sidonia, Nero, Urbanus, Plankgas en Plastronneke, Kramikske,... ze hebben allemaal een gastoptreden in 'Avontuur in de 21ste eeuw'. Maar bovenal is de strip het langverwachte heroptreden van Piet Pienter en Bert Bibber.
Het verhaal is redelijk absurd: "Het begint allemaal met Piet Pienter en Bert Bibber die vaststellen dat er meubels in hun omgeving verdwijnen. Professor Kumulus ontdekt dat iemand uit de toekomst die meubels komt halen."
Een opvolger dus van 'Paniek in Stripland', een eerdere strip van Bouden (die ook meewerkt aan FC De Kampioenen). Daarin worden plots verdwijnende striphelden vervangen door reservehelden. "Maar toen heb ik al die verschillende personages zelf getekend. Deze keer heb ik een heel aantal collega's gevraagd of ze hun figuren niet zelf wilden tekenen. Op een na hebben ze allemaal 'ja' gezegd..."
Meer info via de fansite:
http://www.urbanus.be/linthout/extra/avontuurinde21steeeuw.htm
(18 Februari 2010)