Jacques En Urbain Op Wereldtournee

Jacques En Urbain Op Wereldtournee - November 2023


Programma : Jacques En Urbain Op Wereldtournee
Onderwerp : Jacques Vermeire en Urbanus op grote ontdekkingsreis in 'Jacques En Urbain Op Wereldtournee'
Een inkijk in de mens àchter de comedian, vanaf 7 november op dinsdag om 21.55 bij VTM.

Jacques en Urbain op Wereldtournee

Jacques Vermeire en Urbain 'Urbanus' Servranckx, de twee onbetwistbare peetvaders van de Vlaamse lach, ruilen de kerktoren in om samen de wereld rond te trekken. Een avontuur waarbij humor nooit ver weg is. Vanaf dinsdag 7 november om 21.55 bij VTM, slaan Jacques en Urbain hun vleugels uit in het human interest reisprogramma 'Jacques En Urbain Op Wereldtournee'. Eindbestemmingen? New York, Lapland, Berlijn, Nepal, Spanje, Kinshasa en Zuid-Afrika. In hun kielzog? Reisleider Eric Goens, die een inkijk biedt in de mens àchter de comedian.

De twee grootste komieken van het land zijn samen goed voor meer dan 100 jaar ervaring op de planken, zijn auteurs en hoofdrolspelers van tientallen films en sitcoms, zijn de geestelijke vaders van hun eigen stripreeks en bedenkers van een onmogelijk te becijferen aantal grappen en mimieken. Deze rijkgevulde carrière bracht hen onder zowat elke kerktoren in Vlaanderen en Nederland, maar zorgde er ook voor dat de wereld buiten de landsgrenzen voor hen één blinde vlek is. Door een steeds meer dan goed gevulde agenda, zetten Jacques en Urbain nauwelijks een voet in het buitenland. Tot nu. In de herfst van hun carrière, neemt Eric Goens de twee mannen mee op grote wereld- en ontdekkingsreis. En niet alleen doorkruisen de twee peetvaders samen enkele wereldsteden, ook kruipen Jacques en Urbain op elke locatie samen op de bühne. Overleeft hun humor ook op buitenlandse podia?

Jacques en Urbain op Wereldtournee Jacques en Urbain op Wereldtournee Jacques en Urbain op Wereldtournee Jacques en Urbain op Wereldtournee

Jacques en Urbain op Wereldtournee Jacques en Urbain op Wereldtournee
Jacques en Urbain op Wereldtournee Jacques en Urbain op Wereldtournee


Jacques blijkt een onervaren maar fanatieke toerist, Urbain een voorzichtige observator, die desondanks overal ter wereld plezier weet te maken. De kijker leert door de ogen van de twee onervaren reizigers niet alleen elke aflevering een nieuwe bestemming beter kennen, maar ook de heren zelf. Eric Goens is reisleider van dienst en schetst doorheen de reeks een portret van Jacques en Urbain zelf, twee heel verschillende karakters. De uitbundige Jacques dartelt door het leven, Urbain is in het echte leven eerder observerend, wat tot een bijzondere interactie tussen de twee zeventigers leidt.

Hun reis brengt hen op unieke plaatsen in 7 wereldsteden en leidt tot bijzondere ontmoetingen. Van een meet & greet met Armin van Buuren op feesteiland Ibiza, over graffiti les in Berlijn. Van avonturen op een sneeuwscooter in Lapland tot het vuilnismuseum in New York, een bezoek aan een klooster in Congo, een safari in Kaapstad en een bucketlist-moment van Jacques: de Himalaya zien in Nepal. Hun optredens vormen een rode draad doorheen hun wereldreis: Jacques en Urbain staan onder andere op de planken van de bekendste comedy club ter wereld - de New Yorkse Comedy Cellar -, zijn te gast in een knettergekke Nepalese tv-show en op het Belgische Schlagerfestival in Benidorm. Voor het eerst performen ze in een andere taal. En dat kan wel eens voor plankenkoorts zorgen...

Jacques en Urbain op Wereldtournee: vanaf 7 november elke dinsdag om 21.55 bij VTM, en op VTM GO.

Jacques en Urbain op Wereldtournee Jacques en Urbain op Wereldtournee

Jacques en Urbain op Wereldtournee Jacques en Urbain op Wereldtournee Jacques en Urbain op Wereldtournee Jacques en Urbain op Wereldtournee

New York - De eerste stop van Jacques Vermeire en Urbanus tijdens hun wereldtour is New York. Na een wandeling door het legendarische Broadway, een bezoek aan het obkendeste en vooral 'vuilste' museum van de stad, gaat de reis richting Woodstock. Een bezoek aan de historische festivalweide zorgt voor een trip down memory lane bij Urbanus. De twee comedians brengen de nacht door in een tentje op de camping. Terug in de Big Apple volgt de ultieme apotheose: een optreden ind e legendarische Comedy Cellar.
(Uitzending: 7 November 2023, VTM, 21u55)

Berlijn - Jacques en Urbanus zijn in de stad van de Muur, de techno en de Boules de Berlin. Ze gaan er op zoek naar het oorlogsverleden van de families Vermeire en Servranckx. Ze zoeken sporen van Urbanus' nonkel Maurice en Jacques' vader in een oud werkkamp in Berlijn. De heren bezoeken het Olympische stadion en maken de stad onveilig in de trots van het voormalige Oos-Duitsland: de Trabant. Berlijn is ook de hoofdstad van de straatmuzikanten en de street art. Jacques leeft zich muzikaal volledig uit met een jonge saxofonist en Urbanus toont zijn graffitikunsten op de Berlijnse Muur.
(Uitzending: 14 November 2023, VTM, 22u)

Ibiza - Jacques en Urbain trekken naar het feesteiland Ibiza, in de jaren 60 een toevluchtsoord voor kunstenaars, schrijvers, filosofen en wereldsterren. Vandaag is het eiland nog steeds het epicentrum van het uitgaansleven. De heren worden partyproof gemaakt voor een bezoek aan de wereldberoemde discotheek Ushuaïa. Daar ontmoeten ze een van 's werelds bekendste dj's, Armin Van Buren, zelf grote fan van Urbanus. Na een korte nacht verlaten de twee het eilanden ruilen hun hippe kledij in voor een scootmobiel. Volgende halte: Benidorm. Jacques en Urbanus sluiten de reis af met een optreden voor een zaal vol enthousiaste Vlamingen tijdens het lokale Schlagerfestival.
(Uitzending: 21 November 2023, VTM, 21u55)

Congo - Jacques en Urbanus trekken naar de Congolese hoofdstad Kinshasa. Vooral voor Jacques wordt het een speciale reis, want hij gaat op zoek naar het verhaal achter zijn nonkel pater Roger, die lang in Congo verbleef. Urbanus leeft zich op zijn beurt helemaal uit op bezoek bij de lokale striptekenaars in de l'Académie des Beaux-Arts.
(Uitzending: 28 November 2023, VTM, 22u)

Nepal - Jacques en Urbain reizen door naar Nepal, het land van de Himalaya. Vooral voor Urbanus is dit een bijzondere reis, want op zijn 22ste liftte de jonge hippie uit Tollembeek helemaal tot in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Met Urbanus' dagboek als leidraad bezoeken de comedians alle bijzondere plekken in de stad. Bovendien krijgen ze de kans om op te treden in het populairste tv-programma van Nepal voor een publiek van maar liefst 65 miljoen kijkers.
(Uitzending: 5 December 2023, VTM, 22u)

Lapland - Jacques en Urbain gaan op zoek naar het noorderlicht. Bestemming: Lapland. IN het hoge noorden voelt Urbanus zich in zijn element, terwijl Jacques moet wennen aan de rust van de natuur. Een lange tocht met sledehonden in een prachtig sneeuwlandschap is het begin van opnieuw een onvergetelijk avontuur voor de comedians.
(Uitzending: 12 December 2023, VTM, 21u55)

Lapland - Jacques en Urbain gaan op zoek naar het noorderlicht. Bestemming: Lapland. IN het hoge noorden voelt Urbanus zich in zijn element, terwijl Jacques moet wennen aan de rust van de natuur. Een lange tocht met sledehonden in een prachtig sneeuwlandschap is het begin van opnieuw een onvergetelijk avontuur voor de comedians.
(Uitzending: 12 December 2023, VTM, 21u55)

Zuid-Afrika - Jacques en Urbanus trekken naar het prachtige Zuid-Afrika. Logeren doen ze tussen de wijngaarden in het guesthouse van Kathleen Aerts en haar man. Een aantal kilometer verderop ligt township waar de comedians worden uitgenodigd doord e plaatselijke voetbalploeg. Ze brengen ook een bezoek aan Kaapstad. Urbanus mag er optreden voor een zeer bijzonder publiek. Ten slotte gaan de heren tijdens een avontuurlijke safari op zoek naar de Big Five.
(Uitzending: 19 December 2023, VTM, 22u)

Zaalshow - Jacques en Urbanus sluiten hun wereldtournee af dicht bij huis, op de planken van de Gentse VIERNULVIER. Hun zeven reizen vormen de inspiratie voor een unieke zaalshow, waarbij de comedians voor het eerst het podium zullen delen. Ze blikken elk op hun eigen typische manier terug op het avontuur van hun leven.
(Uitzending: 21 December 2023, VTM, 22u)