Urbain (De Reeks)

Urbain - Maart 2005


Programma : Urbain
Onderwerp : De lotgevallen van Urbain, huisvader én artist. De comedyreeks 'Urbain' vertelt in 7 afleveringen de lotgevallen van een Vlaams gezin met als spilfiguur huisvader Urbain. Urbanus speelt als het ware zichzelf, een uitvergrote versie van de mens en de artiest Urbain Servranckx en hoe die zich beweegt in zijn gezin.

Filmpje: Urbain (De Reeks)

"Wassen en plassen kan iedereen!"
Op een mooie dag - wanneer zijn vrouw opnieuw uit werken wil gaan - besluit Urbain huisman te worden : "Kinderen opvoeden kan niet moeilijk zijn", zegt hij. "Wassen en plassen kan iedereen." Dat had hij beter niet gezegd. Want vanaf die dag liep alles mis...

Samen met zijn vrouw Nicole, de kinderen Maurice en Josefientje, Mémé (de moeder van Urbain), Didier (zijn schoonbroer, maar vooral zijn manager) en Kiki (zijn jonge, bijzonder aantrekkelijke chauffeur), zorgt Urbain voor voor pure ontspanning, voor grappige situaties, leuke woordspelingen en veel visuele humor. Samen vormen zij een gezin, een familie, een clan: jonge en minder jonge mensen, die van elkaar houden, die samen proberen gelukkig te zijn. Of indien dat niet onmiddellijk lukt: samen proberen de dag zonder al te grote ongelukken door te komen.

Eerste uitzending : 18 maart 2005
Zender : VRT
Kanaal : één
Aantal afleveringen : 7
Duur : ca. 30 min. / aflevering

Regisseur : Hans Herbots
Scenario : Urbanus & Geert Bouckaert
Producent : MMG - Erwin Provoost
Acteurs : Urbanus, Elise Bundervoet, Chris Lomme, Michaël Pas, Sofie Van Moll, Stef Branckaert, Ellen Van Cutsem