Urbain (De Personages)

Urbain - Maart 2005


Programma : Urbain
Onderwerp : In het filmpje hierboven: Urbanus stelt Urbain voor in De Rode Loper (8 maart 2005)

In 'Urbain' volgen we de lotgevallen van een Vlaams gezin met als spilfiguur huisvader Urbain. Urbanus speelt zichzelf, een uitvergrote versie van de mens en de artiest Urbain Servranckx en hoe die zich beweegt in zijn gezin.

Urbains vrouw Nicole (Elise Bundervoet) vindt dat ze na 13 jaar loopbaanonderbreking lang genoeg vrouw aan de haard heeft gespeeld en voor de kinderen heeft gezorgd. Ze wil opnieuw gaan werken. Urbain gaat akkoord om bij te springen in het huishouden en voor hun zoon Maurice (Stef Branckaert) en dochter Josefien (Ellen Van Cutsem) te zorgen. Urbain denkt dat hij dit moeiteloos zal kunnen combineren met zijn optredens, maar al van de eerste dag merkt hij dat de kinderen meer nodig hebben dan eten en drinken.

Er komt extra druk op de ketel omdat Didier, Urbains schoonbroer en manager, (Michaël Pas) schrik heeft dat 'zijn artiest' het huishouden en optreden niet zal kunnen combineren. Hij vreest dat Urbain zijn carrière zal afbouwen. Dan verliest hij zijn job en moet hij echt gaan werken.

Kortom, er wordt langs alle kanten aan Urbain getrokken en dat terwijl hij eigenlijk maar één ding wil: rust. Om zijn doel te bereiken, smeedt hij allerlei plannetjes, waarbij hij vaak Didier betrekt. Didier laat zich gemakkelijk chanteren, want hij is nooit volwassen geworden.

Dat Didier ook een absolute kluns is met vrouwen blijkt onmiddellijk als de knappe Kiki (Sofie Van Moll) haar intrede doet in het gezin als chauffeur van Urbain. Didier denkt dat hij bij haar kan scoren, maar Kiki zet hem met haar vranke teut al snel op zijn nummer. Het enige wat ze wil is een job bij Urbanus, voorlopig althans. Wat ze echt wil, daar is ze nog lang niet achter. Het gezin heeft er meteen een zorgenkind bij.

Nicole, die Urbain van binnen en van buiten kent, doorziet vaak zijn plannetjes. Ze probeert alles in goede banen te leiden, maar slaagt daar meestal niet in. Het loopt meer dan eens in het in het honderd. Nicole heeft echter een geweldig gevoel voor humor en een groot hart. Ze kan niet anders dan Urbain keer op keer vergeven.