Helium

Het Huis Van Wantrouwen - 1992


Programma : Het Huis Van Wantrouwen
Onderwerp : In dit tweede fragment uit 'Het Huis Van Wantrouwen' gaat het over 'Meer Moet Dit Niet Zijn' en meer specifiek over de stemmetjes in dit tv-programma.

Het huis van wantrouwen was een populair Vlaams televisieprogramma, gepresenteerd door Mark Uytterhoeven en Wouter Vandenhaute.

Het programma was een immens succes en behaalde gigantische kijkcijfers. De invloed en de impact die de show destijds op de Vlaamse televisie had, was niet te onderschatten. Het programma werd in 1991 bekroond met de HA! van Humo, en won zowel in 1991 als in 1992 Humo's Prijs van de Kijker. Ook won het in 1991 de Prijs van de Radio- en Televisiekritiek. In 2011 organiseerde men in Nederland een "Canon van de Nederlandse Televisie", waarbij de 60 meest invloedrijke Nederlandse televisieprogramma's werden verkozen. De Vlaamse krant De Morgen organiseerde een gelijkaardig initiatief rond de "Meest invloedrijke Vlaamse televisieprogramma's" en liet diverse televisiemakers hierover stemmen. De winnaar werd "Het Huis van Wantrouwen".