Cars

Cars

Na animatiefilms over levend speelgoed, insecten, monsters, pratende vissen en superhelden neemt Pixar studios je mee naar de wereld van auto's.

Lightning McQueen is een ambitieuze nieuweling in de racewereld die onderweg is naar de finale van de Pistons Cup in California. Wanneer hij onverwachts een omweg moet maken dor het slaperige Route 66 stadje: Radiator Springs, ontdekt hij dat het leven niet om de finishlijn gaat maar om de reis. Onderweg leert hij ongewone karakters kennen; Sally, een chique Porsche uit 2002, Doc Hudson (een Hudson Hornet uit 1951 met een mysterieus verleden) en Mater, een roestige maar betrouwbare sleepwagen (stem door Urbanus). Zij helpen Lighting McQueen te realiseren dat er belangrijkere dingen in het leven zijn dan prijzen, reputatie, roem en sponsors.

Regisseur John Lasseter is een van de oprichters van Pixar Animation Studios, makers van 'Toy Story', 'Finding Nemo', 'Monsters Inc.' en 'The Incredibles'. 'Cars' is de eerste Pixar film sinds 'Toy Story 2' die Lasseter weer zelf geschreven en geregisseerd heeft. Het is tevens de laatste film die onder het oude contract met Disney werd gemaakt, voordat Pixar werd opgekocht door Disney. De gecaste stemmen in de Vlaamse versie zijn van onder meer Urbanus, Axl Peleman, Luc De Vos, Marc Uytterhoeven, Herbert Flack,...

Cars

Met de stem van Urbanus als Takel in de Vlaamse versie van de film.

Cars Cars

Info:

Type: DVD
Titel: Cars
Reeks: Animatiefilm
Uitgave: 2006
Uitgever: Disney / Pixar
Duur: ca. 111 min.