Urbanus: De 4 DVD Verzamelbox

Urbanus: De 4 DVD Verzamelbox


URBANISATIE
Ooit was Urbanus alomtegenwoordig. Podia in Vlaanderen en Nederland kreunden in de jaren '70 onder zijn nooit vertoonde mix van oneerbiedige humor, volkse jool en "plezante" liedjes. Zalen - uitverkochter dan de Belgische banken - gingen onvoorwaardelijk plat. Starecht komedie van de bovenste plank, op maat gezaagd en vereeuwigd op gouden en platina platen als Drie sprookjes (1977), Volle maan (1978) en Is Er Nog Een Urbanus In De Zaal? (1979). De tv en Hollywood - nu goed, dan toch zeker het Zoniënwoud - lonkten en Urbanus reeg in de jaren '80 de successen en controverses gezwind aaneen.

VIER MAAL GOUD
Met veelvuldige paneloptredens, enkele sketchshows en, uiteraard, zijn gelijknamige successtrip, bleef Urbanus een vaste waarde in het Vlaamse medialandschap. Echt opvallen deed hij recent nog met de satcom - satirische sitcom - Urbain, waarin hij zijn leven als "legendarisch" entertainer genadeloos over de hekel haalt. Met het groots opgezette Urbanus Vobiscum werd de komiek uit het Pajottenland vorig jaar finaal in het pantheon der komieken binnengeloodst door heelder horden BV's en superfans. Dat zoveel populariteit zich ook in keiharde cijfers laat vertalen, hoeft niemand te verrassen. Intussen heeft Universal van vier Urbanus dubbel-dvd's niet minder dan 4 x 10.000 exemplaren verkocht. Goed voor goud, met andere woorden.
Het zijn deze vier DVD's die nu in één box verkrijgbaar zijn.

Hiep Hiep Rahoe
Live in Nederland / Live in Vlaanderen

In 1995 en 1997 speelde Urbanus heel Nederland platter dan het al was met Hiep Hiep Rahoe. De recensie van de Telegraaf: "Urbanus, het aspirientje voor de kleine man". Ook de Vlaamse fans vonden de weg terug naar het theater waarvan deze Vlaamse versie is opgenomen in het Cultureel Centrum De Werf in Aalst in 1998.

Live (1982-'84) &
In 't Echt

"Urbanus Live" is de volledige, ongeknipte versie van twee succesvolle uitzendingen via VARA en tevens een aardige weergave van het theaterseizoen 1982-1983 in Nederland en 1983-1984 in België. "In 't Echt" deed alle records sneuvelen in de Belgische en Nederlandse theaters en ook bij de uitzending op de VARA waren de kijk-en waarderingscijfers zeer hoog.

Meer Moet Dat Niet Zijn &
Ik Ben Een Plastiek Zakske

"Meer Moet Dat Niet Zijn" is een hilarische stortvloed van kakelmaffe Urbanusfilmpjes, interessante onzin en knettergekke sketches uit de gelijknamige TV-serie. Met "Ik Ben Een Plastiek Zakske" ging Urbanus 3 jaar lang als een pletwals door alle uitverkochte theaterzalen van Vlaanderen en Nederland.

De Flauwste Van Urbanus &
Beter 10 Krisis In De Lucht Dan 1 In Ons Land

De Flauwste van "Hebben jullie mijn filmpjes al gezien?". Urbanus is op zoek naar zijn oude filmpjes en wil die vervolgens overal in Nederland laten zien! "Beter 10 Krisis in de lucht dan 1 in ons Land" is de ijzersterke TV-show rond het 10-jarig artiestenjubileum van Urbanus, uitgezonden op de BRT.

(Klik op een DVD-cover voor nog meer info)

Info:

Type: DVD
Titel: Urbanus: De 4 DVD Verzamelbox
Reeks: TV Show / Urbanus Live
Uitgave: 2008
Duur: ca. 745 min.


Verschillende fragmenten van deze DVD zijn terug te vinden in onze filmpjes rubriek.