De Flauwste Van Urbanus &
Beter 10 Krisis In De Lucht, Dan 1 In Ons Land


De Flauwste Van Urbanus (

De Flauwste Van Urbanus
Een kolderiek programma waarin Urbanus op zoek is naar zijn oude filmpjes en die vervolgens in Nederland overal wil laten zien. Overal waar hij komt, vraagt hij: "Hebben Jullie Mijn Filmpjes Al Gezien?". In polderlandschappen, op winkelpromenades, op het Binnenhof, Urbanus vertoont zijn werk maar al te graag. In een groot aantal scènes ziet men Urbanus in talloze rollen en in hoog tempo over het scherm gaan.

Beter 10 Crisis in de Lucht dan 1 in Ons Land
"TV-show rond het 10 jarig artiestenjubileum van Urbanus. Deze TV-show van Urbanus overklast vrijwel alles wat de Dienst Ontspanning van de BRT tot nog toe heeft afgeleverd. De visuele mogelijkheden van beeldbandtrukage werden eindelijk op een flitsende en effektieve manier gebruikt. De liedjes in de show (in de klas, met de belasting-ontvanger, als ridder, in een bontjas, op de wereldbol) werden stuk voor stuk inventief in beeld gebracht. Eindconclusie: als hij met zorg wordt uitgespeeld brengt Urbanus ijzersterke, sterk visuele en heel komische TV."
HUMO (1983 nummer 19).

Info:

Type: DVD
Titel: De Flauwste Van Urbanus ("Hebben Jullie Mijn Filmpjes Al Gezien?") & Beter 10 Krisis In De Lucht, Dan 1 In Ons Land
Reeks: TV Show
Uitgave: 2005
Uitgever: Springtime Film
Duur: ca. 110 min.

Weetje:

Regieassistente Ingrid De Vos: "Het was toen nog echt ambachtelijk allemaal. In de sketch "O grote Wereldbol" (De Aarde) zit Urbanus bovenop de aarde en hij draait mee. Wel: die bol draaide echt rond een metalen staaf, en we hadden Urbanus aan die staaf vastgemaakt, zodat hij er niet kon afvallen als hij ondersteboven hing."


Verschillende filmpjes van deze DVD zijn terug te vinden in onze filmpjes rubriek (o.a. De Goochelaar, Zonder Pracht, Zonder Praal, 1-2-3 Rikke Tikke Tik, De Belastingscontroleur, enz).