Hector

Hector

Hector werd verlaten bij de geboorte. Hoewel hij 35 jaar is woont hij nog steeds in het weeshuis omgeven door kinderen, zijn speelkameraadjes. Zijn leventje kabbelt op een vredevolle en zorgeloze manier verder tot Ella, een vergeten tante overvallen door moederlijke gevoelens, zich plots herinnert dat hij bestaat.

Ella neemt hem mee naar de bakkerij van haar man Achille waar hij aan het werk wordt gezet. Jos, de zoon van Achille moet zich immers kunnen concentreren op zijn levensdoel, wielerkampioen worden. Ella heeft haar eigen ambities, zij wil filmster worden in Hollywood. Tot nader order moet ze zich tevreden stellen met het publiek van het plaatselijke theater. Hector toont zijn kwaliteiten aan de hand van onverwachte uitvindingen, zijn goede en kinderlijke humeur overwint elke weerstand en voert zijn hele entourage mee op het pad van het succes. Van nu af aan kan hij de liefde leren kennen.

Cast:

Hector: Urbanus
Ella: Sylvia Millecam
Achiel Matheussen: Frank Aendenboom
Grégoire Ghijsels: Herbert Flack
Jos Matheussen: Mark Van Eeghem
Swa Ghijsels: Heyn van der Heyden


Info:

Type: DVD
Titel: Hector
Reeks: Films
Uitgave: 1987
Uitgever: MMG Film & Television Production
Duur: ca. 90 min.

Extra's:

- Commentaar op de film door Stijn Coninx en Urbanus
- Originele bioscooptrailer
- Setopnames en interviews met de makers (VRT Archief)
- Premiere van Hector in Gent en Kortrijk (VRT Archief)


Verschillende DVD-versie's van Hector:


De oorspronkelijke verpakking van de DVD is met een extra kartonnenverpakking omheen.


De plasticverpakking, zoals hij gewoon verkocht is geweest of zonder de extra kartonnenverpakking.


In deze kartonnenverpakking zitten de drie films van Urbanus in hun plasticverpakking.


In 2005 kwam de krant De Nieuwe Gazet met een actie 'Vlaamse Filmcollectie', in deze reeks was Hector de 2de film die verscheen. Wekenlang kon je een Vlaamse filmklassieker kopen aan een zachtprijsje, de DVD die in een aangepaste verpakking zit is dezelfde als alle andere 'Hector'-DVD's.


In 2011 kwam het magazine Story met een actie 'Beste Vlaamse Komedies' op dvd, in deze reeks was Hector de 4de film die verscheen. Deze dvd was voor slechts 3,90 euro extra te verkrijgen bij het magazine. De DVD, die in een aangepaste verpakking zit, is dezelfde als alle andere 'Hector'-DVD's. DVD is wel speciaal bedrukt voor Story.


Sinds september 2011 is de dvd ook verkrijgbaar met de hiernaast getoonde cover.


Meer info over de film is hier te vinden (o.a. legendarische fragmenten).