Horoscoop door Urbanus

Tekening Urbanus

Horoscoop 1 april 2008

1: Soepkip
Je krijgt een tsunami van tegenslagen en technische problemen met uw afstandsbediening. De heup van uw moeder gaat er alleen vandoor naar Tenerife. Iemand laat u staan op de dansvloer en uw geit bevalt van een mandril. Alle ellende heeft te maken met de negatieve vibes veroorzaakt door de lege maan. Grijp niet naar de fles, prozac of Special K cornflakes, dit is van voorbijgaande aard.

2: Zatlappen
Op het werk wordt je gemeden door de collega's. Die onaangename verrassing tijdens de persvoorstelling is hen nog steeds niet bekomen. Een behaarde lasagna is nu eenmaal niet meer goed te krijgen, zelfs niet in de microgolfoven. Een voedselvergiftiging van dertig journalisten is geen goeie zaak voor een bio bedrijf. Efficient werken zit er voor jou niet meer in vandaag. Hou uw brandende pruik onder de sprinkler, verlaat de zaak langs de nooduitgang en neem een eeuwtje verlof.

3: Konfituurpot
Iemand zit thuis op jou te wachten, helaas zijn al je smoezen om sneller van je werk weg te kunnen opgebruikt. Je weet dat je partner ongeduldig is en snel een ex lief opbelt. Je moet kiezen tussen je job of je huwelijk. Kies voor je job. Vraag een echtscheiding aan en eis drie kwart van je ontrouwe partner zijn fortuin. Met dit geld koop je het bedrijf over. Jij bent nu de baas en vanaf nu kan je naar huis wanneer je wil.

4: Hondjes
Je bent met het perfecte been uit bed gestapt en je bent supergemotiveerd. Je dag kan niet meer stuk. De kans bestaat dat een bus je living binnennrijdt, maar geen nood, de slachtoffers vallen enkel in de bus. Een krachtig schoonmaakmiddel verwijdert moeiteloos de roet- en bloedsporen tegen de muur. Je trekt zelfs een aardige duit van de verzekering.

5: Dikkoppen
Je beheerst je vak tot in de puntjes. Maar je hebt ook collega's die iets minder perfectionistisch zijn ingesteld. Je hoeft deze indeweglopers niet langer te dulden. Koop en AK-47 en schiet iedereen neer die niet weet wie Fons Verplaetse is. Verpats de stoffelijke overschotten aan een pitta of kebab kraam. Je hebt de wereld een dienst bewezen.

6: Pensen
Je wordt aan flinke druk blootgesteld. Er wordt van jou verwacht dat je de wagen laat staan en het openbaar vervoer neemt. Laat je niet vernederen. Het openbaar vervoer is voor losers en marginalen . Stel je eisen. Neem pas bus of trein, als je een appart compartiment krijgt met flatscreen, microgolfoven, stereo surround systeem, een jaccuzi en een wijnkelder.

7: Kleerkast
Je bent een en al charme, je kan het iedereen naar de zin maken. Typisch Kleerkast. Deze karaktertrekken helpen je echter niet om je te redden uit een vervelende situatie. Je schoonmoeder ontdekt dat je helemaal niet die flamboyante baan hebt bij de Nationale Bank. De penetrante geur van varkensmest heeft je verraden. Ook de overall waarmee je op het jubileumfeest van je schoonouders verscheen, was geen goeie zet.

8: Brommer
Dankzij de invloed van Mars is vandaag je spinazie aangebrand, maar niemand die je een strobreed in de weg legt. Er is namelijk in geen kilometers een strobreed te bekennen. Een confrontatie met een konfituurpot is echter wel mogelijk, wees op je hoede en verberg je kersen.

9: Sterfputje
Je weet dat je een winnaarsmentaliteit hebt, je wil altijd de beste zijn, maar vandaag lukt het niet. Dat komt omdat Venus en Saturnus op één lijn staan aan te schuiven aan de kassa van de Aldi. Er is echter een uitweg om toch de zege binnen te halen. Ga met geschoren schaamstreek op de pechstrook staan en gooi Limburgse geitenkaas naar de voorbijrijdende automobilisten. De zedenpolitie brengt soelaas.

10: Mussennest
Mercurius heeft wat ellende in petto voor jou. Je gaat best niet naar de kapper, maar koop een vislijn. Een paar zelfgevangen vette karpers zullen je zwartgallige gevoelens een positieve wending geven. In vette vis zit veel omega 3 en dat is net wat jij nodig hebt. Steek een karper in je mond en een in je achterste, ga daarmee te bichten, je zal zien dat de zon weer door de wolken tevoorschijn komt.

11: Vernepelingskes
Neptunus en Uranus stevenen regeltrecht af op het hol van Pluto. Deze zeldzame constellatie kan enkel in jouw voordeel uitdraaien. Vandaag wil je steevast een goede daad verrichten. Laat je niet intimideren door een stel opgefokte hangjongeren, zij krijgen hun loon wel in de hel. Haal een eenzame in huis. Lees hem voor uit Het Belang van Limburg tot hij wenend de deur uitloopt. Die mens maakt er snel een eind aan en heeft de komende maanden geen gezelschap meer nodig. De Almachtige ziet dat je goed bezig bent.

12: Boerenhesp
Stop met komedie spelen en kom uit de kast. Nee, de opwarming van de aarde heeft niets te maken met homosexualiteit. Laat je geen schuldgevoel aansmeren. Hoogstens zijn homo's de oorzaak van omgehakte bosjes langs de snelweg en vierkantdraaiende kermismolens, maar zelfs dat is niet helemaal zeker. Er is echter één groot nadeel aan deze outing, nu homo's trouwen zonder hinder, zijn er heel wat priesters minder. Maar Onze Lieve Heer begrijpt dat, hij is trouwens zelf een holebi.

Opmerking:
Op 1 april 2008 werd voor één dag 'Het Belang van Limburg', 'Het Belang van Urbanus'. Voor deze gelegenheid heeft Urbanus bovenstaande horoscoop geschreven en getekend.