Urbanus Roast Vermeire

Jacques 70 - Mei 2021


Programma : Jacques 70
Onderwerp : Op 27 mei 2021 werd Jacques Vermeire 70 jaar, en die gebeurtenis lieten ze niet zomaar voorbijgaan bij de VRT. Ze vierde de verjaardag met de nostalgische show Jacques 70.

De komiek heeft een lange geschiedenis met de VRT en Eén. Zo vertolkte hij in F.C. De Kampioenen een van de publiekslievelingen Dimitri De Tremmerie (DDT), bracht hij jarenlang de lach in de huiskamers met zijn eindejaarshows Oei Jacques, en liet hij zich van zijn slimste kant zien in het iconische De 3 wijzen. Reden genoeg om voor deze bijzondere verjaardag terug te blikken op Jacques' oeuvre.

In Jacques 70 nodigt Steven Van Herreweghe vrienden, familie en collega's van Jacques uit om samen met hem terug te kijken op zijn leven en werk Enkele comedians, onder wie Urbanus, Xander De Rycke, Amelie Albrecht en Kamal Kharmach, zetten Jacques ook in de bloemetjes met een uniek stukje comedy dat speciaal voor deze gelegenheid op zijn lijf geschreven is.

Van één legende tot de andere. Urbanus mag niet ontbreken op deze hilarische avond. Speciaal voor de gelegenheid geeft hij zijn hit 'De aarde' een Jacques-sausje.