Afscheid

Heideroosjes - September 2012


Programma : Heideroosjes
Onderwerp : Urbanus huilt tranen met tuiten
Urbanus kreeg het bijzonder moeilijk toen hij vernam dat één van zijn favoriete bands zijn laatste adem uitblies.
Urbanus en de Heideroosjes, dat waren steeds twee handen op één buik. De Hollandse punkband startte ooit met een cover van Urbanus - de legendarische Kodazuur, die op de site te bekijken is in hun gezamenlijke uitvoering op Rock Werchter. Maar diezelfde Heideroosjes stoppen er nu na 23 jaar mee. It's better to burn out than to fade away, zeggen ze zelf.
Ter gelegenheid van hun afscheid hielden ze nog een 2 x 2 afscheidsconcerten, op 21 en 22 september in de Melkweg (NL) en op 28 en 29 september in de Ancienne Belgique. Het begin van hun concert was een filmpje van Urbanus, die bijzonder triest is over het heengaan van de band. Dus trok hij op bedevaart naar het graf van de Heideroosjes, zoals alleen Urbanus dat kan.
Bekijk ook de videoclip van De Heideroosjes uit 2007 van 'Lekker Belangrijk', met een gastrol van Urbanus (ook terug te vinden tussen de filmpjes op deze site).

Leuke weetjes over de clip:
Het huilend wandelen naar Horst was het basis idee. Urbanus heeft er het platendraaiertje en het swingende graf bij verzonnen. De koeien waren een toevalstreffer onderweg. Het is allemaal op 100 meter van Urbanus zijn deur gedraaid.
Regisseur: Louk Voncken