Suske en Wiske: De Complete Collectie!

Deze uitvoering van 54 bundelingen met telkens vijf of zes verhalen van Suske en Wiske in kleur werd mogelijk gemaakt door een crowdfundingactie via het platform Ulule.com. Een deel van de voorraad is via stripspeciaalzaken te koop geweest. Bij deze collectie met alle (hertekende) Suske en Wiske-verhalen uit de vierkleurenreeks vanaf deel 69 tot alle verhalen uit 2020, horen vijf exclusieve ex librissen van de hand van Merho, Martin Lodewijk, Ken Broeders, Willy Linthout en Félix Meynet. Er zit ook een Suske en Wiske-groeimeter bij. Luc Morjaeu tekende een illustratie met tientallen hoofd- en nevenpersonages uit de complete reeks die doorlopend op de ruggen van de bundelingen is te zien.

Deze crowdfundingaactie was natuurlijk ook Urbanus ter ore gekomen, en hij kon het niet laten een klein stripje te maken voor Suske en Wiske. Maar uiteraard is het toch maar Urbanus die de show steelt... :-) De plaat werd uitgewerkt door Willy Linthout, die ook de Urbanus-albums tekent.
We willen jullie deze plaat dan ook niet onthouden, een mooi afgewerkte en ingekleurde versie zit bij de verzamelaars- en all-in collecties van De Complete Collectie (die begin december 2021 is verschenen).


Tekening Urbanus

De 1 pagina gag van 6 prentejs geschetst in potlood door Urbanus.


Uitgewerkte gag door Urbanus-tekenaar Willy Linthout

Willy Linthout vond het einde niet kloppen met het karakter van Jerom, daarom laat hij Jerom zich heel kwaad maken.