Vanaf vandaag zijn volgende strips verkrijgbaar:
- Urbanus Vertelt 4
- Urbanus Specia(a)l 4: Halleluja!
- Urbanusstrip 136. De Killerkok
- Roboboy 6: Grote Giezels!


Urbanus Vertelt 4

Plankgas en Plastronneke maken met hun hilarische bezigheden alsmaar meer brokken in stripland. Nu ze op televisie te zien zijn, worden ze stilaan de favoriete rotzakskes van het jeugdige publiek. En ook Mieleke, Melleke en Mol kunnen er wat van! Dit zijn ook al echte BV's geworden! In dit album vind je 40 pagina's stampvol nieuwe gags van Plankgas en Plastronneke en van Mieleke Melleke Mol. Er is zelfs een versie met dvd met daarop nog eens 20 gags verteld door Urbanus himself!
Meer info via:
http://www.urbanus.be/urbanusvertelt/urbanusvertelt04.htm


Urbanus Specia(a)l 4: Halleluja!

Halleluja! De tijd van Kerstmis en hemelse familiefeestjes is aangebroken. Kerststalletjes, jubelende engelenkoren en schitterende vuurwerken. Het einde van 2009, het begin van 2010 Ė luidt het nieuwe jaar met een knaller in: de Halleluja!-special barst uit zijn voegen met vuurpijlen, engelachtige spelletjes en een tikkeltje duivelse Urbanushumor.
De Halleluja!-special bevat de albums De zeven plagen, Kermis in de hel en De sneeuwpretvedette.
Meer info via:
http://www.urbanus.be/stripheld/buitenreeks/urbanusspecial04.htm


Urbanusstrip 136. De Killerkok

De familie Urbanus verkeert in diepe rouw: nadat Cesar is overleden aan zijn tabaksverslaving, probeert zijn ziel uit alle macht zijn lichaam te verlaten. Terwijl Urbanus de ziel van Cesar probeert tegen te houden, wordt Eufrazie hopeloos verliefd op een stripfiguur die beweert Guust Flater te zijn. Ze nodigt televisiekok Piet Luysenfluyt uit om haar een romantisch diner te leren koken, maar daardoor begint de miserie pas echt: Piet blijkt een kannibaal te zijn! Zal hij heel Tollembeek kunnen gaar stoven, of overleven onze helden het avontuur? En wat doen al die andere stripfiguren ineens in de Urbanus-strip?
Meer info via:
http://www.urbanus.be/stripheld/gewone/136.htm


Roboboy 6: Grote Giezels! in de winkels

Roboboy is een guitig robotje, geboren op de planeet Krypobot en geadopteerd door het aardse echtpaar Kwabbelmans. Een grappige topstrip voor jong en oud.
Scenarist Willy Linthout (bekend van o.m. Urbanus) en tekenaar Luc Cromheecke (Taco Zip, Tom Carbon, Plunk) creŽerden in 2003 de serie Roboboy voor Taptoe. Grote Griezels! is een nieuw deel, uitgegeven door Uitgeverij Catullus.
Meer info via:
http://www.urbanus.be/roboboy/roboboy06.htm
(16 December 2009)