Vanavond start het achtste seizoen van de tv-quiz De slimste mens'

De nieuwe reeks
Ha, december! De Sint toert in het land, Geert Hoste ook, en in gindse verte laadt de Kerstman zijn geschenken in zijn arreslee. Ook de redactie van De slimste mens ter wereld staat paraat om de ongure winterdagen gezellig te maken.
Een jaar lang zochten Erik Van Looy en zijn team naar kandidaten, juryleden, vragen n antwoorden voor het alweer achtste seizoen van deze quiz. Na lang aandringen zijn door de knien gegaan: Luk Alloo, Maaike Cafmeyer, Karen Damen, Gilles De Bilde, Sabine Hagedoren, Wim Helsen, Bruno Tobback, Youp Van 't Hek, Lien Van de Kelder, Erika Van Tielen, Marcel Vanthilt, Tom Waes, Bruno Wyndaele en vele anderen.
Dertig afleveringen in het koudst van de winter, op het scherpst van de snee, vier avonden per week.

Een nieuwe jury voor De slimste mens ter wereld
In de eerste seizoenen werd met rustige standvastigheid geslagen door de eminente journalist en historicus Marc Reynebeau. Daarna werd met minzaam sarcasme gezalfd door professor Rik Torfs. Diepgravende studie leerde dat dat voor de kandidaten ook niet altijd makkelijk moet zijn geweest. En dus werd besloten om de dapperen die in het strijdperk treden, bij te staan met een Ministerie van Morele Bijstand.
Acht ervaringsdeskundigen werden gevonden (waaronder Urbanus) en ook iemand die de drempel naar deelname zelfs nooit durfde te zetten. Er zal door de voortaan tweekoppige jury niet licht heengegaan worden over fouten, maar de jury zal nu ook begrip tonen. Daarnaast is uiteraard ook Erik Van Looy van de partij.

De jury voor vanavond: Mark Eyskens en Philippe Geubels.

Meer info via:
http://www.deslimstemens.be
(7 December 2009)