Veiling voor het goede en slechte doel (Update)
(Strip Turnhout, 12 december, 16u)

Willy Linthout spant zich in voor een weeshuis in Nepal. Hij schenkt niet alleen alle inkomsten uit 'De jaren van de olifant' aan dit goede doel, tijdens Strip Turnhout vindt ook een veiling plaats met werk van Willy Linthout en tal van collega's, waaronder enkele van de grootste namen uit de Vlaamse en Nederlandse stripwereld, die hun werk belangeloos afstaan. Op dit moment hebben volgende personen hun deelname al bevestigd: de erven Willy Vandersteen, Charel Cambré, Merho, Hec Leemans, Martin Lodewijk en Tom Bouden. De opbrengst van deze veiling gaat integraal naar het weeshuis, waar een kamer werd ingericht die Sam's Room werd genoemd, naar de overleden zoon van Willy en Magda Linthout. Maar omdat Linthout en Urbanus Linthout en Urbanus blijven, wordt helemaal aan het einde ook nog een kleine veiling gehouden 'voor het slechte doel'. Benieuwd wat er in die aanbieding zal zitten.
Veilingmeester bij beide veilingen is Theo Linthout, de broer van de tekenaar.

Op de veiling voor het goede doel enkel originelen waarvan we nog enkele extra werken kunnen toevoegen en andere extra in de kijker plaatsen.

- Mieleke Melleke Mol door Dirk Stallaert en Urbanus
- Plankgas en Plastronneke door Dirk Stallaert en Urbanus
- Urbanus door Willy Linthout en Urbanus
- FC De Kampioenen door Hec Leemans
- Kiekeboe door Merho
- Suske en Wiske, erven Willy Vandersteen
- Roboboy door Luc Cromheecke en Willy Linthout
- enzovoort...

Bij de aangeboden stukken zitten verschillende covers!

Bij de reeksen die Urbanus schrijft (Mieleke Melleke Mol / Plankgas en Plastronneke / De Geverniste Vernepelingskes) worden de scenario-schetsen van Urbanus bijgeleverd.

Mis deze unieke veiling niet!

Zaterdag 12 december om 16u in de spiegeltent aan de Warande (Turnhout). Een half uur voor de veiling begint, zijn de aangeboden stukken te bekijken in de spiegeltent.
(2 December 2009)