In deze nieuwsbrief:
- Urbanus Vertelt 3
- Urbanus Vertelt Schetsen
- Urbanus-peperkoeken
- Jaren Van De Olifant
- Jaren Van De Olifant speciale editie
- Urbanus vereeuwigd op doek


Urbanus Vertelt 3

Vanaf morgen ligt 'Urbanus Vertelt 3' in de winkels.
Plankgas en Plastronneke maken met hun hilarische bezigheden alsmaar meer brokken in stripland. Nu ze op televisie te zien zijn, worden ze stilaan de favoriete rotzakskes van het jeugdige publiek. En ook Mieleke, Melleke en Mol kunnen er wat van! Dit zijn ook al echte BV's geworden! In dit 3e album van 'Urbanus Vertelt' vind je 40 pagina's stampvol nieuwe gags van Plankgas en Plastronneke en van Mieleke Melleke Mol.
Er is zelfs een versie met dvd met daarop nog eens 20 gags verteld door Urbanus himself en een superleuke quiz!
Meer info via de fansite:
http://www.urbanus.be/urbanusvertelt/urbanusvertelt03.htm


Urbanus Vertelt Schetsen

We zijn best trots dat we op de fansite enkele schetsen (door Urbanus) kunnen tonen uit Urbanus Vertelt 1 en 2. Naast schetsen van Plankgas en Plastronneke en Mieleke, Melleke, Mol, zijn er ook enkele van De Geverniste Vernepelingskes online te vinden. Er volgen weldra nog schetsen, hou de fansite in het oog.
Schetsen staan onder de verschillende stripreeksen, best te bezoeken vanaf de homepage:
http://www.urbanus.be


Urbanus-peperkoeken

Deze peperkoeken werden geschonken aan de deelnemers aan de Urbanus-fietroute. Speciaal voor de winnaars zijn er Urbanus-peperkoeken gemaakt met een speciaal daarvoor gedrukte kleurtekening. Oplage: 150 peperkoeken. Maar, en nu komt het: er zijn nog een tiental peperkoeken over.
Als primeur voor de beurs in Houten worden die daar verkocht aan 5 euro per peperkoek. Slechts één per persoon, wie eerst komt eerst peperkeok eet! (of hem als verzamelobject in zijn kast legt)
Stripbeurs Houten (Nederland) op 26 en 27 september!
Willy Linthout signeer enkel op zondag.


Jaren Van De Olifant

De bundel van 'Jaren van de Olifant' reeks 1 ligt vanaf vandaag in de winkels.
Karel is een wat bezadigde vijftiger met een lieve vrouw, Simone, vast werk en een schat van een zoon, Wannes. Tot op een dag de politie bij hem aanbelt. Wannes is van het dak van het flatgebouw gesprongen. Na de zelfdoding van zijn zoon staat Karels wereld op zijn kop. Alles en iedereen verliest zijn betekenis.
Niemand is in staat om Karel te vertellen hoe hij de dood van zijn zoon moet verwerken. Meer nog, zijn verdriet laat iedereen koud. Van de weeromstuit wordt Karel gekweld door tegenstrijdige gevoelens: eenzaamheid, liefde, onbegrip. Karel raakt de kluts kwijt en laat de werkelijkheid voor wat ze is. Hij vlucht in verzinsels, dagdromen en nachtmerries. Wanneer het er echt toe doet, staat een mens alleen. Helemaal alleen. De autobiografische striproman Jaren van de Olifant is ronduit uniek. Willy Linthout slaagt erin om een authentiek verhaal te vertellen. Zijn besef van tragiek is tegelijkertijd een bereidheid tot lachen, een combinatie die zelden in zo'n subtiel evenwicht voorkomt.
De Engelse versie verschijnt, na enige vertraging, over twee weken.
Alle info over deze reeks via de fansite:
http://www.urbanus.be/hetjaarvandeolifant.htm


Jaren Van De Olifant Speciale editie

Een speciale editie op 25 eksemplaren voor de verkoop (en 25 auteurseksemplaren) van 'Jaren van de Olifant' met handgetekend covertekeningetje (en genummerd) is verkrijgbaar bij Meulenhoff/Manteau. Rechtstreeks bestellen, niet in de winkel!
Meulenhoff/Manteau bestellingen kun je doen via Standaard Uitgeverij.
Ondertussen wordt druk gewerkt aan reeks 2, die een ander verhaal brengt. We hopen zo snel mogelijk meer info over de speciale versie op de fansite te plaatsen.


Urbanus vereeuwigd op doek

Schilder en tekenaar Hans Denys ( http://www.hansdenys.be ) heeft onlangs Urbanus vereeuwigd op doek. Op 17 (van 10 tot 19u) en 18 (10 tot 18u) oktober is er een tentoonstelling in de Sint-Trudoabdij Male, Sint-Kruis-Brugge, waar je o.a. dit werk kan bewonderen.
Bekijk het alvast via de fansite:
http://www.urbanus.be/urbanus/foto/urbanus/foto013.htm
(15 September 2009)