In deze stripnieuwsbrief:
- Steunkaart Katte Kermis 2009 (Urbanus Vertelt)
- (Zomerse) Mega Stripboek 2009 in de winkels
- Stripfiguren komen tot leven (in Bokrijk)!


Steunkaart Katte Kermis 2009
Urbanus Vertelt: Mieleke Melleke Mol + Plankgas en Plastronneke

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de Kattestoet voor het eerst door de straten van de Katte liep. Dirk Stallaert heeft een retro-tekening gemaakt en die prachtig ingekleurd met de oude kleuren (inclusief fouten !) uit de Suske en Wiske verhalen van vroeger. Met een gastoptreden van Mieleke, Melleke, Mol, Plankgas, Plastronneke, Pakkeman en Poulet !
De steunkaart is gedrukt op A4-formaat in een oplage van 750 exemplaren.
De leden van de feestcommissie gaan rond van deur tot deur bij de inwoners van de Katte om de kaarten de verkopen. Iedereen die een kaart koopt zet ze uit sympathie vanaf begin juli tot het einde van de kermis (eerste weekend van augustus) voor het raam.
Prijs voor een kaart is 7,50 euro. Meer info bij Joeri.Delamane@UGent.be
Meer info (incl. afbeelding) via de fansite:
http://www.urbanus.be/urbanusvertelt/extra.htm


(Zomerse) Megastripboek 2009 in de winkels

In deze superdikke klassieker: 10 volledige stripverhalen voor een spotprijs! De Mega staat garant voor uren leesplezier. Deze keer met albums van Suske en Wiske, Kiekeboe, F.C. De Kampioenen, Urbanus, De Rode Ridder, Nero, W817, En daarmee basta!, Sam, Jump en gags van Mieleke Melleke Mol en Plankgas en Plastronneke!
Meer info via de uitgeverij:
http://www.standaarduitgeverij.be/boeken/overzicht//9789002236440


Stripfiguren komen tot leven!

Heb jij 19 juli al aangekruist in jouw agenda? Dan brengen Suske en Wiske een bezoek aan Domein Bokrijk samen met al hun stripkameraden!
Suske en Wiske & Friends wordt een leuk evenement boordevol coole attracties! De zones De Kempen, Oost- en West-Vlaanderen en De Oude Stad worden omgetoverd tot reuzepretparken! Voor de kleinsten zijn er springkastelen van Klein Suske en Wiske en De Texas Rakkers. Leef je uit op de supertrampolines! Fiets jezelf ondersteboven met Urbanus* of laat je helemaal uit evenwicht brengen door de familie Kiekeboe. Wat dacht je van een rol in het mega-tafelvoetbalspel van F.C. De Kampioenen? De echte durvers kunnen zich aan de death-ride van Suske en Wiske of aan de drakenslide van De Rode Ridder wagen.
De Suske en Wiske-auteurs Peter Van Gucht en Luc Morjaeu signeren de strips van 13u tot 15u.
Hec Leemans signeert F.C. De Kampioenen, Steve Van Bael zijn stripreeks Figaro, Martin Lodewijk en Claus Scholz signeren de Rode Ridder en Jeff Broeckx tekent voor jou Klein Suske en Wiske, telkens van 14u tot 16u!
Niemand gaat met lege handen naar huis! We delen maar liefst 40.000 gadgets uit en iedereen krijgt aan de uitgang een tof stickerboek van Suske en Wiske & De Texas Rakkers!

* Het gaat hier over de stripfiguur, de komiek Urbanus en Urbanus-tekenaar Willy Linthout zijn niet aanwezig op dit event.

Kinderen 6 jaar gratis
6 tot 26 jaar 1
+60, groepen en mindervaliden 8,5
Volwassenen 10

Meer info via:
http://www.bokrijk.be
(10 Juli 2009)