In deze nieuwsbrief:
- Niet te missen Urbanus-fiestfeest op 17 mei
- Fietsenverhuur
- Leuk naamkaartje te verkrijgen in Willy Linthout's stamcafé
- Los Años Del Elefante bestellen
- Engelse vertaling van 'Het Jaar Van De Olifant' komt eraan
- Willy Linthout winnaar Carolus Quintus Prijs
- Maakt Urbanus nieuwe film?
- Niko (En De Vliegende Brigade) op DVD
- Diverse nieuwe unieke items op de fansite


Niet te missen Urbanus-fiestfeest op 17 mei

Enkele weetjes op een rij:
- Lokers Paardenworstenfestijn van 11 tot 14 u
Kinderen tot 12 jaar: 3 euro voor 2 paardenworsten + gratis consumptie Volwassenen: 4 euro voor 3 paardenworsten + gratis consumptie Inschrijven kan tot 8 mei door het juiste bedrag te storten op 091-0114246-09 (Toerisme Lokeren, Markt 2, 9160 Lokeren), met vermelding van de familienaam en het aantal porties Lokerse Paardenworsten. Je kan vooraf ook tickets kopen bij Toerisme Lokeren. Betaalde tickets kunnen 2 dagen na storting of op het inrijfeest (tussen 11 en 13 u.) afgehaald worden in het infokantoor.
- Urbanusgekkefietsenparcours op de Markt.
Leef je uit op een fiets die achteruitrijdt, zigzagt of op en neer gaat
- Covers van Urbanussongs vermengd met eigen Nederlandstalige nummers van de Nonkels
- Verkoop en signeersessie van de strip 'Lokerse Paardenworsten' door Willy Linthout en Urbanus
- Op de foto met de Urbanusfamilie: Laat je fotograferen in het goede gezelschap van de Urbanusfamilie. Van 17 tot 18.30 u. kan je de foto afhalen bij Toerisme Lokeren. Een leuke herinnering!
- Urbanusfietsroute 'De Ronde van Urbanus' van 13.30 tot 17 u. Onderweg is er animatie en een versnapering voorzien. Onderweg kan je deelnemen aan spelletjes en verzamel je stempels voor een leuke Urbanusposter.
- Slotanimatie met een reuze jumpsessie op het Urbanusjumplied van 17 tot 18.30 u.
- Schrijf vooraf in, zo ben je zeker van de fietsbrochure 'De Ronde van Urbanus' te ontvangen.

Datum: 17 mei 2009
Locatie: centrum Lokeren
Prijs: gratis; Lokers Paardenworstenfestijn: 4 of 3 euro Info: Toerisme Lokeren, T 09 340 94 74 of 09 340 94 75, toerisme@lokeren.be, www.lokeren.be/toerisme

Meer info via:
http://www.hetwaaslandstript.be


Fietsenverhuur op 17 mei

Wat zou een inhuldiging van een fietsroute zijn zonder deel te nemen aan de fietstocht? Om het voor iedereen mogelijk te maken is uitzonderlijk op zondag 17 mei fietsverhuur Mobi Bikes geopend. Om zeker te zijn en om alles vlot te laten verlopen is het aangeraden om vooraf alles te bespreken met de verhuurder.

Mobi Bikes (Christophe Anthuenis)
Pr. Thuysbaertlaan 12E
9160 Lokeren
Tel. 09/360.85.83
http://www.mobibikes.be


Leuk naamkaartje te verkrijgen in Willy Linthout's stamcafé 't Mysterie

Nog in Lokeren is uiteraard Willy Linthout's stamcafé, nl. 't Mysterie. Tijdens een bezoek bij de bestelling of bij het afrekenen beleefd aan Annick vragen achter het naamkaartje en u kan dit hebbeding aan uw collectie toevoegen. Zeg erbij dat je via Willy Linthout hebt vernomen van het bestaan ervan. Moest je er Willy Linthout treffen aarzel dan niet om hem even gedag te zeggen, misschien zit er wel een traktatie in of zelfs een aangenaam gesprek met hem.
't Mysterie is te vinden in de Hillarestraat 175 te Lokeren. Op maandag en dinsdag gesloten.


Los Años Del Elefante bestellen

Nog voor de verzamelaars die zowat alles tot hun collectie willen toevoegen geven we hier nog graag mee hoe je de Spaanse vertaling van 'Het Jaar Van De Olifant' kan bestellen. In de Spaanssprekende landen is de reeks in bundeling verschenen.

- Surf naar de site van de uitgeverij: http://www.ponentmon.com
- Klik op de Spaanse vlag
- Kies in het menu links voor 'Del Mundo' (dan verschijnen verschillende boeken, waaronder Linthout's meesterwerk)
- Klik op de cover en rechts verschijnt meer info over dit album, waaronder ook enkele previews.
- Kies 'Comprar en España' (een nieuw venster opent met uw bestelling in)
- Sluit het pas geopende venster en keer zo terug naar het oorspronkelijke venster met het boek in en kies 'Opciones de compra'
- Gezien je het album buiten Spanje wil toegestuurd krijgen moet je op '8 Euro por libro' klikken, dat staat onder 'Envíos a Europa (fuera de España)'. Dit zijn de verzendkosten.
- Nu keer je automatisch terug naar je 'winkelmandje' en kan je afrekenen.

De betaling afronden:
- Klik op de oranje knop en kies voor België of Nederland en alle volgende gegevens verschijnen in het Nederlands.

Meer info via de fansite:
http://www.urbanus.be/hetjaarvandeolifant/losanosdelelefante.htm


Engelse vertaling van 'Het Jaar Van De Olifant' komt eraan

Wat we op de fansite al wisten te melden is nu ook opgepikt door o.a. 'Previews', een blad waar Amerikaanse strips staan aangekondigd. Bij 'Fanfare/Ponent Mon' staat 'Years Of The Elephant'. Dit blad is te koop bij de betere striphandelaar, zeker diegene die ook het Amerikaanse stripwerk aanbieden. Het gaat op 'Previews', issue 248, de aankondiging is te vinden op pagina 245.
Meer info over de Engelse vertaling via de fansite:
http://www.urbanus.be/hetjaarvandeolifant/yearsoftheelephant.htm


Willy Linthout winnaar Carolus Quintus Prijs (Beste Maatschappelijk Relevante Stripalbum)

In januari wisten we jullie al te melden dat Willy Linthout genomineerd was voor de Carolus Quintus Prijs (Beste Maatschappelijk Relevante Stripalbum). Hij is als winnaar uit de bus gekomen met zijn reeks 'Het Jaar Van De Olifant'.
2009 wordt een feestjaar voor het stripfestival van Ganshoren-Brussel (in 2009 op 17 mei). Het festival wordt immers 20 jaar! En dat is niet alles. 2009 is ook het Brussels Jaar van de Strip. Redenen genoeg om een feestje te bouwen vinden zij.
Het festival zal er ook dit jaar een zijn die zowel kinderen als gepassioneerde stripfanaten aanspreekt. Op zondag zult u ook dit jaar alles terugvinden wat u van het festival verwacht en veel meer dan dat. Wat wil dat zeggen? Meer dan 40 auteurs uit binnen- en buitenland die komen signeren, een stripbeurs, verschillende tentoonstellingen, workshops, allerlei andere activiteiten voor de kinderen.
Het festival blijft sociaal georiënteerd. De auteur met het sociaal meest relevante stripverhaal krijgt onze Carolus Quintusprijs en een tentoonstelling op het festival, Willy Linthout is genomineerd voor deze prijs! Het festival blijft ook volledig gratis en op alle vlakken gericht op de twee taalgemeenschappen.
Meer info via:
http://www.cultuurweb.be/CNETPortal/DetailOffer.aspx?id_event=3C6BA975-B582-5008-690548CA056FDF91&language=nl&locale=nl-NL


Maakt Urbanus nieuwe film?

"Urbanus en regisseur Frank Van Passel slaan de handen in elkaar." Met dat summiere persbericht begon de geruchtenmolen over een nieuw filmproject van Urbanus. Met zijn door Stijn Coninx geregisseerde films 'Hector' en 'Koko Flanel' bezette de komiek meer dan 20 jaar de toppositie in het lijstje van grootste Belgische kassuccessen, tot Erik van Looy en Bart De Pauw dat record verpulverden met 'Loft'. Naar aanleiding daarvan had Urbanus al geopperd dat hij misschien een aanval ging doen op die eerste plaats. Frank Van Passel regisseerde 'Manneken Pis' en 'De Smaak Van De Keyser'. Urbanus belooft tekst en uitleg op 7 mei.


Niko (En De Vliegende Brigade) op DVD

We willen ook nog even meegeven dat Niko (En De Vliegende Brigade) sinds kort verkrijgbaar is op DVD.
Korte inhoud:
Het rendierjongetje Niko wordt opgevoed door zijn moeder en 'stiefvader' (een eekhoorn / stem door Urbanus). Niko's moeder vertelt hem dat zijn vader bij Santas Flying Forces zit, de elite groep van vliegende rendieren, die de slee van de Kerstman trekken. Met dit eervolle werk heeft hij alleen geen tijd om bij zijn gezin te zijn. Niko wil ook leren vliegen. Als hij door een stommiteit de hele groep rendieren in gevaar heeft gebracht, besluit hij hen te verlaten, en gaat hij op zoek naar zijn vader. Een gevaarlijke tocht, want de wolven liggen op de loer.
Meer info over deze animatiefilm via de fansite:
http://www.urbanus.be/urbanus/dvd/niko.htm


Diverse nieuwe unieke items op de fansite

De laatste weken zijn er diverse unieke items op de fansite verschenen. Voor de fans die al een tijdje niet meer zijn langs geweest wacht een aangenaam bezoek!
Wat mag je o.a. verwachten:
- Een stickerontwerp door Urbanus met de figuurtjes van 'Urbanus Vertelt' voor het Rode Kruis, spijtig genoeg niet gebruikt, maar wel mooi uitgewerkt door tekenaar Dirk Stallaert!
- Een niet gebruikte column door Urbanus voor Libelle
- Awel Mercie, het crisislied dat samen met '1-2-3 Rikke Tikke Tik' op single is verschenen in '83 hebben we ter beschikking gesteld als mp3.
Nog even meegeven dat er nog enkele leuke updates de komende weken aankomen!
(4 Mei 2009)