In deze nieuwsbrief:
- Urbanusfietsfeest, 17 mei, Lokeren
- Speciale versies Urbanusstrip Lokerse Paardenworsten
- Gezinsfietszoektocht langs de Urbanusfietsroute
- Initiatie striptekenen door Steven De Rie 27 en 29 mei
- 20 jaar Heideroosjes met uniek dubbel-album, 5 juni in de winkels
- Kunsttijdschrift Vlaanderen
- Stripballons op de Vredefeesten 4 t.e.m. 6 september, Sint-Niklaas

Urbanusfietsfeest

Het Lokerse Urbanusfietsfeest betekent het startschot voor een waaier aan Urbanusstripactiviteiten in de Durmestad. Je kan het zo gek niet bedenken, of je komt het in Lokeren tegen. Bovendien krijgt iedereen die vooraf inschrijft de gratis fietsbrochure 'De Ronde van Urbanus'.

Een overzicht van het programma:
Urbanus fietsfeest
- Lokers Paardenworstenfestijn van 11 tot 14 u. Vooraf inschrijven bij Toerisme Lokeren!
Kinderen tot 12 jaar: 3 euro voor 2 paardenworsten + gratis consumptie Volwassenen: 4 euro voor 3 paardenworsten + gratis consumptie Inschrijven kan tot 8 mei door het juiste bedrag te storten op 091-0114246-09 (Toerisme Lokeren, Markt 2, 9160 Lokeren), met vermelding van de familienaam en het aantal porties Lokerse Paardenworsten. Je kan vooraf ook tickets kopen bij Toerisme Lokeren. Betaalde tickets kunnen 2 dagen na storting of op het inrijfeest (tussen 11 en 13 u.) afgehaald worden in het infokantoor.
- Urbanusgekkefietsenparcours op de Markt. Leef je uit op een fiets die achteruitrijdt, zigzagt of op en neer gaat
- Covers van Urbanussongs vermengd met eigen Nederlandstalige nummers van de Nonkels
- Verkoop en signeersessie van de strip 'Lokerse Paardenworsten' door Willy Linthout en Urbanus
- Op de foto met de Urbanusfamilie: Laat je fotograferen in het goede gezelschap van de Urbanusfamilie. Van 17 tot 18.30 u. kan je de foto afhalen bij Toerisme Lokeren. Een leuke herinnering!
- Urbanusfietsroute 'De Ronde van Urbanus' van 13.30 tot 17 u. Onderweg is er animatie en een versnapering voorzien. Onderweg kan je deelnemen aan spelletjes en verzamel je stempels voor een leuke Urbanusposter.
- Slotanimatie met een reuze jumpsessie op het Urbanusjumplied van 17 tot 18.30 u.

Datum: 17 mei 2009
Locatie: centrum Lokeren
Prijs: gratis; Lokers Paardenworstenfestijn: 4 of 3 euro Info: Toerisme Lokeren, T 09 340 94 74 of 09 340 94 75, toerisme@lokeren.be, www.lokeren.be/toerisme
stripstickeroog neem deel aan het fietsfeest en ontvang de gratis stripsticker van Urbanus
De Stripsticker heb je nodig om de afbeeldingen in het programmaboekje te vervolledigen.

Vergeet niet vooraf in te schrijven! Dit is vereist en zo ben je zeker om de fietsbrochure gratis te ontvangen!

Meer info via:
http://www.hetwaaslandstript.be


Speciale versies Urbanus-strip Lokerse Paardenworsten

Van de Urbanusstrip Lokerse Paardenworsten (die in mei verschijnt) komen ook twee verzameledities. Eén versie in soft cover op een hoge oplage met hierbij extra toeristische info over Lokeren en een tweede versie hard cover op 350 ex. Vooraf inschrijven is niet mogelijk, beide albums zijn verkrijgbaar op het fietsfeest van 17 mei en nadien bij de toeristische dienst van Lokeren.
Meer info van zodra beschikbaar via de fansite.


Gezinsfietszoektocht langs de Urbanusfietsroute van 12 mei tot 5 september

De fietsroute is een blijver, wie niet aanwezig kan zijn op 17 mei kan de maanden erna nog even tot in Lokeren gaan om te genieten van deze mooie streek. Tot 12 september kan je deelnemen aan de fietszoektocht.
Zoektocht langs de bewegwijzerde gezinsfietsroute op het fietsroutenetwerk Waasland. Onderweg zijn leuke doe- en denkspelletjes voorzien en fiets je voorbij de locaties die voorkomen in de Urbanusstrip 'Lokerse Paardenworsten'.
Periode: 17 mei tot 5 september 2009
Afstand: 30 km
Prijsuitreiking: 12 september 2009
Startpunt: Toerisme Lokeren, Huis Thuysbaert, Stationsplein 10, 9160 Lokeren (elke dag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 u., uitgezonderd op zondagnamiddag).
Prijs: 4 euro /volw., 2 euro /kind tot 12 jaar, maximum 10 euro /gezin.
Info: Toerisme Lokeren, T 09 340 94 74 of 09 340 94 75, toerisme@lokeren.be
stripstickeroog neem deel aan de gezinsfietszoektocht en ontvang de gratis stripsticker van Urbanus


Initiatie striptekenen door Steven De Rie

Steven De Rie, assistent van Urbanustekenaar Willy Linthout, zet kinderen van 6 tot 12 jaar aan het werk tijdens deze initiatie striptekenen. Je komt er snel achter hoe moeilijk of makkelijk het is om figuurtjes als Urbanus, Nabuko Donosor en te tekenen.
Data: 27 en 29 mei
Uren: 14 tot 17 u. (27 mei), 17 tot 19 u. (29 mei)
Locatie: Bibliotheek, Kerkplein 3, 9160 Lokeren (27 mei); Speel-o-theek, Tweebruggenstraat 28, 9160 Lokeren (29 mei)
Prijs: gratis
Info en inschrijivingen: Toerisme Lokeren, T 09 340 94 74 of 09 340 94 75, toerisme@lokeren.be
Meer info over Steven De Rie via:
http://www.stevenderie.be


20 jaar Heideroosjes met uniek dubbel-album

Heideroosjes bestaat twintig jaar! Bijna 2000 keer stonden de mannen op de planken en nimmer was er een bezettingswisseling. Dat moet gevierd worden. Met een uniek dubbelalbum en een uitgebreide tournee.
Het jubileum-album getiteld '20 YEARS; ODE & TRIBUTE' kent twee delen. Op het ene schijfje ontvangt Heideroosjes een muzikale tribute van collega-bands. Zestien uiteenlopende artiesten waaronder BLØF, DI-RECT, PETER PAN SPEEDROCK, ROWWEN HEZE, EPICA, GORKI, THE OPPOSITES, THE KIDS, JACQUELINE (KREZIP) en zelfs de Vlaamse komiek URBANUS hebben een Heideroosjes nummer opgenomen. De totale tracklisting mag je over een paar weken op hun site verwachten!
Op de andere disc geeft Heideroosjes zélf een muzikaal saluut aan haar voorbeelden variërend van Johnny Cash tot Pennywise.
Deze week begint Heideroosjes met de eerste try outs voor de jubileum-tournee die deze zomer start en die naast Nederland ook België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië aandoet. Het speciale dubbel-album verschijnt op vrijdag 5 juni.
Tijdens het Pinkpop-festival (één week eerder) is het album exclusief verkrijgbaar op het festival.
Meer info over De Heideroosjes via:
http://www.heideroosjes.com


Kunsttijdschrift Vlaanderen

Eind januari 2009 was Vlaanderen gastland op het Franse stripfestival van Angouleme, het grootste van Europa. Kunsttijdschrift Vlaanderen grijpt die gelegenheid aan om een state of the arts te maken van het beeldverhaal in Vlaanderen. Een overzicht van de kinderen, kleinkinderen en bastaardkinderen van Suske en Wiske, Jommeke, Piet Pienter en Bert Bibber en Nero. Van striproman tot kinderstrip, van underground tot mainstream. Een rijk geïllustreerde who's who en what's what van de strip in Vlaanderen anno 2009. In dit magazine zou o.a. Willy Linthout aan bod komen.
Meer info en bestellen kan via:
http://www.kunsttijdschriftvlaanderen.be


Stripballons op de Vredefeesten

Tijdens de jaarlijkse Vredefeesten stijgen tientallen gasballons, warmeluchtballons en specialevormballons op vanop de grootste markt van België. Er wordt een speciale hoek voorzien voor de stripballons.
Periode: 4 t/m 6 september 2009
Locatie: Grote Markt, 9100 Sint-Niklaas
Prijs: gratis
Info: Toerisme Sint-Niklaas, T 03 760 92 60, toerisme@sint-niklaas.be, http://www.sint-niklaas.be
(27 Maart 2009)