In deze nieuwsbrief:
- Van de grond met Urbanus en Goedele
- Workshop Comics 2009, 7 maart: Willy Linthout
- Het Laatste Station 3: Swa Senior, reeds in de winkels
- Eerste album uit 'Linthouts Favourites Box' online
- Urbanus Vertelt 3, cover preview

Van de grond met Urbanus
Urbanus intiem

"Ik ga mezelf niet vergelijken met Kim De Gelder, maar ik was vroeger ook van het eenzelvige type." Selfmade man Urbanus, Vlaanderens eerste stand-upkomiek, neemt Goedele in vertrouwen over zijn jeugdtrauma's, zijn ruk naar rechts en zijn onvervulde dromen. "Een serie als 'Van vlees en bloed', daar zou ik graag eens in mogen meespelen."
In het maart nummer van het magazine Goedele.
Meer info via:
http://www.goedelemagazine.be


Workshop Comics 2009, 7 maart: Willy Linthout

Willy Linthout (°1953) won dit jaar de Bronzen Adhemar voor zijn omvangrijke en veelzijdige oeuvre. Dat bestaat voornamelijk uit de kaskrakers Urbanus (ism Urbanus) en Roboboy (ism Luc Cromheecke), de reeks het Laatste Station (ism Erik Wielaert) en de semi-autobiografische graphic novel Het Jaar van de Olifant. Tijdens deze workshop toont Willy hoe hij aan een pagina werkt, geeft hij tips en beantwoordt hij al jullie vragen (vanaf 15u).
Meer info via de fansite:
http://www.urbanus.be/stripheld/merchandising/posters/workshop2009.htm


Het Laatste Station 3: Swa Senior, reeds in de winkels

Van het drieluik Het Laatste Station ligt sinds kort het laatste deel in de winkels. Hierbij de korte inhoud.
Nathalie is overleden bij de geboorte van haar zoon, Sander en De Vliegher moet alleen opdraaien voor dienst opvoeding.
Twintig jaar later. Na een lange internering is de oude Swa terug op het juiste spoor geraakt. Omdat men zich moreel verplicht voelt, krijgt hij weer een job bij de politie.
Zijn bureel bevindt zich in de kelder, daar kan hij de dagelijkse gang van zaken niet hinderen. Swa is nu verantwoordelijk voor de plaatsing van de verkeersborden en het bewaken van de gevangengen.
Dan krijgt de politie te maken met een aantal verdachte overlijdens. De overledenen hebben één ding gemeen: het zijn allemaal bezoekers van een verdacht etablissement in de Schippersstraat. Het meest misbare lid van de politie, Swa, wordt op onderzoek uitgestuurd... En dan is er ook nog Sander... Na al die jaren blijft Swa nog steeds geloven dat hij zijn vader is... Zou er dan toch iets van waar zijn?
Meer info via de fansite:
http://www.urbanus.be/hetlaatstestation/swasenior.htm


Eerste album uit 'Linthouts Favourites Box' online

Van het eerste album uit 'Linthouts Favourites Box' (Urbanus, De Hittentitten Zien Het Niet Zitten) staan alle afbeeldingen online, incl. de volledige omslagtekening van de box, een werk van alle drie de tekenaars (Willy Linthout, Luc Cromheecke en Erik Wielaert).
Van de andere albums uit deze box verschijnen de komende dagen alle afbeeldingen online.
Meteen naar deze pagina via onderstaande link:
http://www.urbanus.be/stripheld/plaat/002.htm


Urbanus Vertelt 3, cover preview

Weldra verschijnt Urbanus Vertelt 2, maar de mensen achter de Dirk Stallaert-site hebben reeds het coverontwerp van album 3 in hun bezit en op hun blog geplaatst om te aanschouwen. Leuke cover, leuker dan die van deel één waar de link naar de Ketnet-filmpjes om begrijpelijke redenen de voorkeur heeft gekregen. Snel kijken via:
http://dirkstallaert.blogspot.com/2009/03/cover-urbanus-vertelt-3.html
(6 Maart 2009)