In deze nieuwsbrief:
- Koko Flanel 'opnieuw in de race' met Loft
- Ludieke actie Koko Flanel schiet makers in het verkeerde keelgat


Koko Flanel 'opnieuw in de race' met Loft

Vanaf vandaag vertoont Kinepolis Group opnieuw de film 'Koko Flanel' in zijn Antwerpse vestiging, Metropolis. Aanleiding van de herlancering is de onttroning van 'Koko Flanel' vorige week door 'Loft' als meest bekeken Belgische film ooit.
Met 1.082.480 bezoekers kraakte 'Loft' op 18 februari het record van 1.082.000 bezoekers dat gedurende negentien jaar op naam stond van 'Koko Flanel'.
'Loft' draait intussen nog steeds met succes in de Belgische bioscoopzalen. Vanaf vandaag onderneemt 'Koko Flanel' een moedige poging om zijn eer te verdedigen. Om de spanning (met een knipoog) op te voeren, komt er ook een teller op de website van Kinepolis.
'Koko Flanel' wordt de komende week dagelijks om 20 uur in Metropolis (Antwerpen) vertoond.
Meer info (incl. de teller) via:
http://www.kinepolis.com/be-nl/index.cfm?PageID=345&coufid=38845


Ludieke actie Koko Flanel schiet makers in het verkeerde keelgat

Enkele reactie's:

"Ik weet echt niet wie op zo'n idee komt. Ik zie er alleszins het nut niet van in"
Stijn Coninx, regisseur Koko Flanel

"Eén ding wil ik heel duidelijk onderstrepen: dit is géén idee van ons om nog wat extra publiciteit voor Loft te genereren. Maar ik heb zelf ook ondervonden dat heel wat mensen de jongste weken benieuwd zijn geraakt naar Koko Flanel. Na al de keren dat die film al op tv is uitgezonden, verbaast het me wel dat blijkbaar nog steeds niet iedereen hem heeft gezien. Zelf heb ik zondagochtend ook nog eens gekeken, op een bijna twintig jaar oude VHS-videotape die ik gelukkig nog had bewaard. Lucas, mijn zoon van tien, heeft meegekeken. Hij vond het een heel leuke film."
Erik Van Looy, regisseur Loft.

Meer nog dan Coninx, blijkt Urbanus ronduit geïrriteerd. "Ik weet echt niet wat daar ludiek aan is. Dat is allemaal 100 procent buiten mijn medeweten gebeurd. En Stijn wist ook van niets. Ik zit iedereen nu al twee weken te zeggen dat het succes van Loft verdiend is. Ik heb Erik en Bart al 100 keer gefeliciteerd. Nu lijkt het alsof ik dat stiekem niet kan verdragen. Wat is dat nu voor een actie?"
"Kinepolis heeft me nooit gezegd dat het als grap bedoeld was. Ze vertelden me dat het was om dat recrod van Loft 'terug te breken'. Daar wil ik in geen geval aan meewerken. Overigens hebben ze mij bij Kinepolis ook gezegd dat het initiatief van Eyworks (productiemaatschappij die de rechten heeft op Koko Flanel, red) komt, en niet van hen. Maar naar het publiek toe lijkt het of ik dat allemaal regel. Ze hadden toch wel efkens mijn mening mogen vragen."

Het persbureau van Kinepolis neemt het initatief niet ernstig. "Het is een initiatief met een dikke knipoog. We weten heus wel dat het record van Loft onmogelijk gebroken kan worden. Bovendien draait Koko Flanel zeer beperkt. Het is een ludieke actie waarvan we veronderstellen dat iedereen daar positief kan tegenover staan. We hebben één kopie die uit het Koninklijk Filmarchief komt. Och, we wilden Koko Flanel nog eens laten zien. Da's al."

Bij Eyworks was niemand bereikbaar voor commentaar.
(25 Februari 2009)