In deze nieuwsbrief:
- Urbanus album 132. 'De Lelijke Slaper' in de winkels
- Van alle albums voor 2009 schetsen beschikbaar
- Stripbeurs Breda
- Urbanuswinkeltje in Breda
- Officieel bericht ivm de Linthout-box


Urbanus album 132. 'De Lelijke Slaper' in de winkels

Tollembeek kampt met een groot probleem: luie gemeentearbeiders! Nonkel Fillemon ziet meteen een manier om zijn fortuin terug te winnen en ontwikkelt gemeentearbeider-wakker-houd-gereedschap. Intussen krijgt ook Urbanus te maken met het uitvindvirus: hij probeert onderwaterkippen te kweken. Jammer genoeg draait zijn plannetje verkeerd uit en wordt Eufrazie letterlijk een moederkloek.
Meer info via de fansite:
http://www.urbanus.be/stripheld/gewone/132.htm


Van alle albums voor 2009 schetsen beschikbaar op de officiŽle Urbanussite

Op de officiŽle Urbanussite (http://www.urbanus-online.be) zijn schetsen te bekijken van alle albums die dit jaar nog gaan verschijnen.
Van de albums ervoor zijn ook schetsen op de site te vinden, http://www.urbanus-online.be -> klik op het album (Amedee), dan 'Gewone albums' en kies daar ťťn van de laatste albums (vanaf album 130 tot 136 zijn er schetsen beschikbaar).
http://www.urbanus-online.be


Stripbeurs Breda

De stripbeurs wordt gehouden op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart in het Racketcentrum in Breda. Behalve het NK zijn er tal van andere activiteiten. Zo zijn er ruim 200 stands vol strips en stripcuriosa, maar ook tientallen striptekenaars uit binnen- en buitenland, veilingen, workshops, presentaties van nieuwe stripboeken, exposities en tal van kinderactiviteiten.

Stripbeurs Breda
Zaterdag 28 februari en zondag 1 maart 2009
Racketcentrum Breda (Terheydenseweg 500)
Van 10.00 tot 17.00 uur
Entree 8 euro (kinderen 6 euro)

Het complete programma is te vinden op:
http://www.stripbeursbreda.nl


Urbanus winkeltje in Breda

Op de stripbeurs van Breda zal het Urbanuswinkeltje er weer zijn. In dit winkeltje allerlei zeldzaam en raar materiaal o.a. uit de kasten van tekenaar Willy Linthout himself. Foldertjes, kaartjes, doosjes, reclamepanelen, allerlei prulletjes, ook kleiner materiaal. Heel zeldzaam is zeker het reclamebord (Malu, 1 meter hoog) en twee schoenendozen.
Zowat alle luxe albums ooit verschenen zullen ook beschikbaar zijn.
Ook de map met een extra groot en vernieuwd aanbod leuke kleine en grote originelen ligt ter beschikking.


Officieel bericht ivm de Linthout-box (van Peter van der Heijden):

We hebben de box afgelopen weekend gezien in gedrukte versie en hij ziet er fantastisch uit! Tot op heden misschien wel het mooiste stripproject ooit gemaakt!
Goede nieuws voor voorinschrijvers is dat de box klaar ligt op de beurs van Breda 28 februari en 1 maart en dat de prijs voor hun hetzelfde is gebleven, namelijk 1.199,-
De box is namelijk van zo'n hoge kwaliteit papier gemaakt dat deze prijs alleen geldig is voor degenen die hem al besteld hadden. De overigen boxen worden aan 1.499,- verkocht!
Voor wie er vlug bij is blijft de prijs 1.199 Euro tot 20 februari. Bestellen kan via linthoutbox@gmail.com
Meer info via de fansite:
http://www.urbanus.be/stripheld/plaat/002.htm
(19 Februari 2009)