Villa Vanthilt goes humor (met Urbanus)

Naar aanleiding van het Humorologie-festival in Kortrijk staat het hele programma zondag in het teken van de lach. Marcel Vanthilt krijgt de volgende gasten over de vloer:

De populairste komiek van Vlaanderen werd enkele weken geleden zestig en werkt aan een nieuwe komische film. Marcel vraagt hem bovendien waar hij tegenwoordig nog mee kan lachen. Urbanus sluit Villa Vanthilt muzikaal af met één van zijn grootste hits.

Humor in tekeningen verwerken is een moeilijk vak. Cartoonist Kim Duchateau doet het al jaren en is er bijzonder straf in. Hij maakt dan ook cartoons van alle gasten tijdens de uitzending.

Tapten de Romeinen en Grieken ook al moppen? En met wat moesten ze dan lachen? Adriaan van Den Hoof is specialist ter zake en begeleidt ons doorheen de geschiedenis van de lach.

De Nederlandse vingerkunstenaar Lejo maakt al jaren grappige filmpjes voor Sesamstraat, met enkel zijn vingers als acteurs. In zijn eigen mini-theater toont hij Marcel wat hij zoal kan.

Het Gentse gezelschap Bataclan zorgt zondag voor straatanimatie die gegarandeerd een lach op je gezicht tovert. Een grote robot, een live 'slakkenrace' en een levend krasbiljet komen langs... Marcel is terecht zeer benieuwd.

Voor de Gentse afleveringen van Villa Vanthilt zijn er geen publieksplaatsen meer beschikbaar in de villa zelf. Je kan natuurlijk wel nog altijd komen kijken op het Sint-Pietersplein.

Villa Vanthilt op één (V.R.T.), zondag 28 juni 2009 om 22u10.
(27 Juni 2009)